Forta volatilitat a l'IBEX: lluita per mantenir els 8.500 punts

El selectiu espanyol oscil·la entre les pèrdues i els guanys, decantant-se en aquests moments per aquestes últimes

Per

Bolsamania | 12 abr, 2016

Actualitzat : 12:41

L'índex de referència del parquet madrileny ha començat la jornada d'aquest dimarts amb pujades, però després s'ha capgirat i ha començat a oscil·lar entre les pèrdues i els guanys.

A mitja sessió, el selectiu del mercat espanyol puja un 0,78% i cotitza per sobre dels 8.500 punts. D'altra banda, a la resta del continent la sessió s'està desenvolupant amb pujades. En el cas del Dax alemany, puja més de 0,50%.


En la jornada d'aquest dimarts els inversors del Vell Continent estan valorant les dades de l'IPC d'Alemanya i el Regne Unit. En el cas alemany, l'índex de preus va pujar un 0,3% anual i un 0,8% en termes mensuals al març, totes dues dades estan en línia amb les previsions. Per al cas britànic, l'IPC va pujar el març passat fins al 0,5 per cent, dues dècimes més que el mes anterior.


Abans que comencés la sessió borsària als mercats europeus, les places d'Àsia havien tancat amb signe mixt, amb el Nikkei japonès guanyant més d'un 1% i l'índex de referència a Xina, el Xangai Composite, perdent un 0,3%.


PETROLI


Quant a les matèries primeres, el barril de petroli segueix captant l'atenció del mercat. En la jornada d'aquest dimarts, el preu del barril de cru puja més d'un 1%. El proper 17 d'abril es reuniran els productors de petroli a Doha amb l'objectiu d'aconseguir un acord que retorni l'estabilitat als preus del barril.


MERCAT NORD-AMERICÀ


Wall Street va tancar aquest dilluns la sessió en vermell en una jornada en la qual començava la temporada de resultats. El tret de sortida el va donar el fabricant d'alumini Alcoa, que va presentar uns resultats mixts el primer trimestre. El seu benefici ha superat les previsions, però els seus ingressos s'han situat per sota dels pronòstics.


EMPRESES


ArcelorMittal lidera les pujades aquest dimarts a l'IBEX. La companyia puja més d'un 3%. Els bancs, que han estat notícia les últimes jornades per les retallades de plantilla que van escometre les dues grans entitats espanyoles i per la declaració de nul·litat de les clàusules sòl, pugen amb força. Entre els bancs que més pugen es troba Popular i el Santander.


ANÀLISI TÈCNICA


“Amb les pujades del 0,83% aquest dimarts a l'IBEX-35, es podria estar confirmant el senyal perquè vegem un gir al voltant del retrocés del 61,8% de Fibonacci corresponent a l'impuls alcista de mitjan febrer”, explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamania.

Últimas noticias