Incertesa de les borses europees després dels atacs de Niça
Malgrat les pèrdues inicials, les borses podrien contagiar-se dels màxims històrics dels EUA
- El atentado en Niza podría afectar a la confianza del inversor
- Reino Unido decidió mantener los tipos de interés en el 0,50%
- En castellano: Incertidumbre de las bolsas europeas después de los ataques de Niza
Actualitzat : 11:05
Els índexs europeus cotitzen en negatiu en un dia que estarà marcat per l'atemptat a Niça. Les borses estan precedides de les pujades d'Àsia i els EUA, amb les accions americanes assolint màxims històrics. L'Ibex es manté per sobre dels 8.500 punts, un nivell clau a partir del qual continuar amb la recuperació dels últims dies.
Durant la nit de dijous, un camió ha envestit una multitud a Niça mentre celebraven el Dia de la Bastilla. El succés ha deixat almenys 84 morts i al voltant de 18 persones en estat crític. L'atacant ha mort. El president francès, François Hollande ha prorrogat l'estat d'emergència a França durant tres mesos.
UN ATAC CONTRA LA CONFIANÇA INVERSORA
Aquest atac podria colpejar la confiança dels inversors, que estava començant a recuperar-se després del nomenament de la nova primera ministra de la Gran Bretanya, Theresa May, que va assumir el càrrec i va nomenar el seu gabinet dijous, ajudant a dur la Gran Bretanya cap a l’estabilitat política.
Alhora, el sentiment inversor s'ha vist impulsat durant els últims dies a causa de l'expectativa d'una política monetària més expansiva per part dels bancs centrals de tot el món. Tot i que el Banc d'Anglaterra decidís mantenir aquest dijous els tipus d'interès en el 0,5%, els mercats esperen que es produeixi aviat una retallada. De fet, el mateix Comitè de Política Monetària va declarar que esperen rebaixar els tipus al 0,25% a l’agost.
La majoria de les borses asiàtiques ha pujat durant l'última sessió de la setmana, a excepció de la Xina que ha tancat pràcticament plana després de perdre gran part dels guanys inicials. L'economia xinesa va créixer un 6,7% en taxa interanual durant el trimestre abril-juny, una dècima més que la predicció del 6,6% dels analistes, segons Reuters. El producte intern brut del segon trimestre (PIB) ha crescut un 1,8%.
En el pla macroeconòmic, a més de les dades del PIB de la Xina, aquest dimarts es presenta l'IPC i la balança comercial de la Zona Euro, a les 14.00, hora de Madrid, ha de declarar el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney. Als EUA, a més de l'IPC es presenten dades sobre vendes detallistes i confiança del consumidor de la Universitat de Michigan.