Eufòria a l'Ibex: tanca amb un avanç setmanal d'un 11%, a nivells de principis de març

El selectiu avança amb decisió cap a la seva següent resistència, els 8.000 punts

Per

Bolsamania | 05 jun, 2020

Actualitzat : 17:48

Ha estat una setmana bona, una setmana en què les places només van flaquejar dijous, just quan el Banc Central Europeu (BCE) va parlar i va anunciar un nou 'bazuca' per fer front a la pandèmia: ha ampliat el seu programa de compra d'actius contra la pandèmia (PEPP) en 600.000 milions d'euros, elevant així la potència de foc total fins a 1,35 bilions d'euros. A més, ha allargat el programa fins a juny de 2021. Tal vegada perquè el mercat ja especulava amb una cosa semblant, les borses, que havien estat pujant amb força dilluns, dimarts i dimecres, van descansar durant la sessió d'ahir.

Aquest divendres hi ha una cita principal per als inversors, i era l'informe d'ocupació de maig als Estats Units. Es preveia una pèrdua de 8 milions de llocs de treball, però les dades han sorprès els mercats: la primera economia del món ha creat 2,5 milions d'ocupacions el mes de maig. Segons Danske Bank, aquestes dades són una mostra que l'economia dels EUA està tocant fons. "Un signe positiu és que el consum privat està millorant gradualment", precisa.

D'altra banda, la quarta ronda de negociacions per tancar un acord comercial entre la Unió Europea (UE) i el Regne Unit conclou avui. El mercat no espera que hi hagi hagut grans avanços.

Amb tot, l'Ibex avança decidit cap als 8.000 punts després d'una setmana molt favorable en la qual, de moment, el selectiu puja més d'un 9%. "Correccions a part, ara la següent zona de control del selectiu espanyol són els 7.950-8.000 punts: el 50% de reculada. I per sobre, i de més importància, tenim el 61,8% d'ajust, que al seu torn coincideix amb el buit baixista setmanal de mitjan març de 8.375 punts", explica José María Rodríguez, analistes de Bolsamanía.

Finalment, quant al petroli, acaba la setmana sense notícies de l'OPEP+ mentre el petroli West Texas es consolida una mica per sota dels 38 dòlars i el Brent s'aferra als 40 dòlars. Durant tota la setmana hi ha hagut notícies contradictòries, i ara s'especula que la reunió de grans productors podria tenir lloc aquest dissabte. També s'especula que el retard de la decisió de l'OPEP+ podria deure's a les desavinences entre les parts. "Aquest últim escenari podria refredar l'ambient i esborrar una part dels recents guanys en petroli", adverteix Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

Últimas noticias