Espanya s'enfronta a unes noves eleccions i l'IBEX no s'immuta

Als inversors no sembla importar-los que el país es pugui enfrontar a unes noves eleccions generals el proper 26 de juny

Per

Bolsamania | 27 abr, 2016

Actualitzat : 12:46

En una jornada marcada per la incertesa política que genera la possible celebració d'eleccions generals a Espanya el proper mes de juny, l'IBEX-35 cotitza amb pujades superiors al mig punt i aconsegueix moure's per sobre dels 9.300 punts. La tercera ronda de consultes del Rei Felip VI amb les diferents formacions polítiques va finalitzar sense cap acord, per la qual cosa tot sembla indicar que els espanyols tindran una nova cita amb les urnes en la qual hauran de triar al proper president del Govern.

Aquest dimecres els inversors no solament estan pendents de l'agenda política, sinó que també estan avaluant els resultats de diverses companyies de l'IBEX. El primer a anunciar les seves xifres trimestrals aquest dimecres ha estat Banco Santander, que ha informat d'un benefici de 1.633 milions d'euros el primer trimestre, un 5% menys que l'any anterior per l'impacte en els comptes dels tipus de canvi, especialment des del Regne Unit i el Brasil. No obstant això, l'entitat ha batut les previsions del mercat, que estaven en 1.500 milions. El banc capitanejat per Patricia Botín puja a la Borsa de Madrid gairebé un 1%.

D'altra banda, Iberdrola ha superat les expectatives del mercat amb els seus resultats del primer trimestre, en obtenir un benefici net de 868,7 milions d'euros, un 3,3% més que durant el mateix període de l'any anterior, i enfront de la xifra de 846 milions que havia projectat el consens d'analistes, encara que alguns experts com els de Renta 4 havien anticipat un resultat encara major, de 873 milions. L'elèctrica ha començat la sessió amb retrocessos tímids, però a mitja sessió cotitza en positiu.

El gestor aeroportuari Aena també ha presentat resultats. L'empresa pública ha disparat el seu benefici un 140% respecte de l'any anterior fins a aconseguir la xifra de 29,2 milions d'euros. Per la seva banda, registra un fort creixement del trànsit a la xarxa d'aeroports del 14,4% fins als 45,5 milions de passatgers. Els analistes de Renta 4 havien previst un increment del 4,8%. La firma lidera les pujades de l'IBEX amb un avanç entorn del 5%.

Aquest dimecres també s'han conegut els números de Red Eléctrica del primer trimestre de l'any, període en el qual la firma ha obtingut un benefici de 173,6 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 4,6% respecte de l'exercici anterior. Els títols de la companyia cotitzen amb caigudes properes al mig punt. La partida d'inversions del grup augmenta fins als 277,5 milions per l'adquisició del 50% de l'empresa xilena TEN.


SORTIDES A BORSA


Telepizza ha tornat gairebé deu anys després a la Borsa de Madrid. Les accions han començat a negociar-se en aquesta jornada amb un desplom de més del 12%, la qual cosa ha fet que els títols perdin els 7 euros i s’allunyin dels 7,75 euros fixats per a la seva estrena. Es tracta de la segona major sortida a borsa a Europa, l’Orient Mitjà i Àfrica (mercats EMEA), segons dades de Dealogic recollides per Expansión. Només VAT Group supera la cadena espanyola de restaurants especialitzats en pizza.

Aquest dimecres també ha donat el salt al parquet Dominion. Els títols han començat a negociar-se amb una caiguda superior al 2%. Cie Automotive treu a Borsa la seva filial amb l'objectiu de captar prop de 150 milions d'euros bruts i finançar el creixement de la societat.


ATENTS A LA RESERVA FEDERAL


L'agenda d'aquest dimecres està carregada de referents. Un dels més importants tindrà lloc als Estats Units. El mercat segueix d'a prop la Reserva Federal (Fed), que a les 20.00 hores, dues hores abans del tancament de Wall Street, donarà a conèixer les seves decisions sobre política monetària. O, millor dit, els analistes estaran atents al que digui en el seu comunicat, ja que no s'esperen canvis però serà important analitzar el missatge per calcular les probabilitats d'una pujada al juny.


"El mercat descompta un 20% de possibilitats d'una pujada al juny, i buscarà una confirmació sobre el fet que el recent ral·li de la renda variable i la relaxació de les condicions financeres siguin suficients perquè Janet Yellen (presidenta de la Fed) mantingui amb fermesa sobre la taula una pujada al juny", opina Andrea Ianelli, director d'inversions en renda fixa de Fidelity International.

Últimas noticias