Els mercats d'Àsia tanquen mixts després que Powell avisés de més pujades de tipus

Mentre que el Banc del Japó demana mantenir els tipus d'interès baixos i centrar-se en els salaris

Per

Bolsamania | 22 jun, 2023

Els mercats asiàtics han tancat la sessió de dijous amb to mixt després de les paraules de Jerome Powll, que ha avisat que la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) aprovarà més pujades de tipus d'interès. Per part seva, el Banc del Japó demana mantenir els tipus d'interès baixos i centrar-se en els salaris.

Així, en una jornada borsària durant la qual els mercats de la Xina i Hong Kong han estat tancats per festiu, al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 0,19%, mentre que el Topix ha pujat un 0,53%. El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,46%, mentre que l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha registrat pèrdues de l'1,5%.

Aquest dia, des del Banc del Japó han assenyalat que l'organisme ha de mantenir una política monetària. "El més important ara és que el BoJ mantingui la relaxació monetària i asseguri que els senyals incipients de creixement salarial es converteixin en una tendència sòlida i sostinguda", ha afirmat Asahi Noguchi, membre de la junta.

L'organisme mantindrà la reunió de política monetària els dies 27 i 28 de juliol, unes dates en què també publicarà els nous pronòstics trimestrals de creixement i inflació.

De moment, el Japó ja ha afirmat que les tendències d'ocupació al país estan mostrant una "millora recent", gràcies a una disminució en la taxa d'atur i a l'impacte positiu dels augments salarials més importants.

D'altra banda, al mercat de divises, el ien japonès s'ha enfortit un 0,11%, fins a canviar-se als 141,7 per dòlar.

Últimas noticias