Els futurs sobre el gas natural a Europa es disparen a prop del 30%

Els inversors anticipen fortes tensions per al subministrament

Per

Bolsamania | 24 feb, 2022

Els futurs sobre el gas natural a Europa es disparen a prop del 30% després de l'atac de Rússia a Ucraïna, ja que els inversors anticipen fortes tensions per al subministrament a curt termini.

Rússia és el principal exportador de gas natural a Europa i la Unió Europea ja ha anunciat fortes sancions econòmiques a Moscou a causa de la seva incursió militar, cosa que pot provocar una reacció de Putin en forma de talls de subministrament o pujades de preus.

"El president Putin és responsable de portar la guerra de tornada a Europa", ha dit la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. "L'objectiu de Rússia no és només el Donbàs, l'objectiu no és només Ucraïna, l'objectiu és l'estabilitat a Europa i tot l'ordre internacional basat en regles. Per això farem que Rússia rendeixi comptes", ha afegit.

La Unió Europea respondrà amb més sancions "massives" contra "sectors estratègics" russos, ja que no permetrà a Rússia que "enderroqui l'arquitectura de seguretat", segons ha confirmat Von der Leyen.

Per part seva, l'alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, ha afirmat que "vivim un acte sense precedents d'agressió contra un estat sobirà. L'objectiu no és només Donbàs, no és només Ucraïna, sinó l'estabilitat de la UE i l'ordre de pau, i ens assegurarem que Putin en pagarà”.

Últimas noticias