Els fons de pensions es venen sense realitzar el perfil de risc als partícips, segons Feelcapital

Tots els fons corresponen al perfil mitjà, de 3 o 4 punts sobre 7

Per

Bolsamania | 05 jun, 2018

Els fons de pensions que es comercialitzen a Espanya es venen sense necessitat de realitzar un test d'idoneïtat, a diferència del que passa amb altres productes financers com les accions o els fons d'inversió, fet que ha provocat que la majoria dels partícips contractin productes que no s'adeqüen als seus objectius d'inversió, segons Feelcapital.

D'aquesta manera, els fons de pensions que més es comercialitzen al país distribueixen de mitjana les seves carteres a parts iguals entre renda fixa i renda variable, amb un 41% cadascuna, un 11% de tresoreria i un 7% en altres inversions, segons dades d'Inverco analitzades per Feelcapital, el primer roboadvisor espanyol, el juny d'aquest any.

En no importar el perfil de l'estalviador, tots aquests productes corresponen a un perfil mitjà de 3 o 4 punts sobre 7 "cosa que s'aconsegueix és un tipus únic de producte, amb unes comissions altíssimes i allunyat dels interessos dels partícips, que busquen rendibilitat ajustada al seu risc per a la seva jubilació", assegura Antonio Banda, CEO de Feelcapital.

Amb el canvi de Govern, el dèficit de la Seguretat Social i les exigències de compliment de dèficit de Brussel·les "el nou president té una oportunitat única d'arreglar d'una vegada per totes aquest problema abans que sigui massa tard. Tant de bo que també aconsegueixin que cada estalviador pugui accedir al producte que millor s'ajusti a les seves necessitats financeres", assenyalen des de Feelcapital.

Per la seva banda, el fons de pensions Feelcapital 50 ha finalitzat el mes de maig amb una rendibilitat acumulada del 0,83% des del començament d’aquest any.

Últimas noticias