Els bancs mantenen a l'Ibex en verd en una jornada de transició

Europa cotitza pràcticament plana i manté la cautela fins que parli demà Mario Draghi

Per

Bolsamania | 08 mar, 2017

L'Ibex cotitza pla, amb lleugeríssimes alces, a mitja sessió (+0,07%. 9.808 punts). El selectiu aconsegueix mantenir-se en verd gràcies al bon to dels bancs (CaixaBank, Sabadell, Santander i BBVA) i també a Telefónica, que segueix, amb prou feines, en positiu i continua recolzant a l'índex, com ho ve fent en les últimes setmanes. La resta d'Europa cotitza pràcticament plana, amb lleus caigudes, en el que és una altra jornada de transició a l'espera que parli demà el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi.

La cita amb el BCE de demà precedeix a la de la Reserva Federal (Fed), que dimecres que ve (dia en el qual també se celebren els comicis a Holanda i aquí, a Espanya, Inditex presenta els seus comptes) desvetllarà si finalment eleva o no els tipus d'interès.


"Amb la inflació a la zona màgica del 2%, els falcons del BCE i els crítics sentiran que el seu moment ha arribat i pressionaran per disminuir els estímuls", escriu Carsten Brzeski, economista cap d'ING a Alemanya i Austràlia, segons recull CNBC.

Mentrestant, Wall Street va tancar la passada sessió amb caigudes del 0,25% de mitjana mentre que les borses europees van viure una jornada també de transició. En el cas concret de l'Ibex, va finalitzar el dimarts en els mateixos nivells en els quals cotitza ara, 9.800 punts. José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, adverteix que faria falta que algun altre valor -dels considerats grans- se sumés a Telefónica, que està sostenint a l'Ibex en els últims temps. "Necessitem veure al BBVA saltar per sobre dels 6,6 euros i s'agrairia que Repsol fes el propi per sobre dels 14,37 euros". De moment, Repsol porta tota la jornada situat entre els pitjors de l'Ibex (-1%) penalitzat per les caigudes (-1%) en el cru.

Els inversors també estan pendents aquest dimecres de Regne Unit. El ministre de Finances britànic presenta davant el Parlament el pressupost de primavera, l'últim abans que el Govern comenci les negociacions per dur a terme el Brexit amb la Unió Euorpea (UE). Mentrestant, a França, el candidat conservador a les eleccions presidencials, François Fillon, s'ha vist implicat en noves acusacions sobre un préstec no declarat de 50.000 euros. De moment, Fillon es manté en la seva postura de continuar en carrera cap a l'Elisi.

"Creiem que, després del recent ral·li experimentat per les borses occidentals, aquestes han entrat en una fase de consolidació, amb els inversors a l'espera de conèixer tant els plans dels principals bancs centrals en matèria de política monetària, com de la nova Administració nord-americana en el que fa referència als seus plans en l'àmbit de la política fiscal", assenyalen els experts de Link Securities. En opinió d'aquests analistes, hi haurà una correcció quan el Govern de Donald Trump doni a conèixer les mesures de política fiscal i el seu calendari d'actuació. "Creiem que, després d'aquesta correcció (...) sorgiran interessants oportunitats d'inversió", afegeixen.

Últimas noticias