El petroli manté el rebot per l'elevada prima de risc geopolítica

L'escenari més alcista per al preu seria un atac d'Israel a instal·lacions petrolíferes iranianes

Per

Bolsamania | 03 oct, 2024

El petroli manté el rebot aquest dijous en espera de la resposta d'Israel a l'Iran, que serà clau per a l'evolució del preu de l''or negre' a curt termini. El barril tipus Brent puja un 1%, fins als 74,68 dòlars.

De moment, el cru no ha superat resistències tècniques importants, ja que els inversors no anticipen un atac d'Israel a instal·lacions petrolíferes iranianes. En aquest sentit, els Estats Units estan pressionant perquè la resposta se centri en instal·lacions militars del règim persa.

En aquest sentit, Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, comenta que "l'únic" que pot disparar el preu del "és que Israel, recolzat pels Estats Units, ataqui les instal·lacions petrolieres iranianes".

Segons la seva opinió, "aquest és el risc més gran per al subministrament mundial de petroli i és, per a mi, l'únic escenari que justificaria un augment dels preus del cru a 100 dòlars per barril o més".

Tot i que aquesta possibilitat és molt reduïda, ja que una crisi del petroli seria molt perjudicial per a l'economia global, i alhora obligaria els bancs centrals a aturar el procés de reducció dels tipus d'interès que han iniciat els darrers mesos.

"Un repunt significatiu dels costos de l'energia aturaria i revertiria" les baixades de tipus dels bancs centrals, "la qual cosa impulsaria les expectatives de recessió mundial i limitaria el potencial alcista del petroli", assegura Ozkardeskaya.

Últimas noticias