El petroli estén el seu rebot davant de la previsió que la UE sancioni el cru rus

Després de la matança de Butxa augmenta la pressió sobre el bloc comunitari

Per

Bolsamania | 05 abr, 2022

El petroli estén el rebot de dilluns davant la previsió que la Unió Europea augmenti les sancions al cru i altres matèries primeres produïdes per Rússia.

La matança de Butxa després de la retirada de les tropes russes ha augmentat la pressió perquè el bloc comunitari imposi més sancions al règim de Vladimir Putin, a qui ja s'acusa obertament de crims de guerra.

Els líders de la UE es reuniran demà, i les sancions addicionals podrien incloure més accions contra els oligarques russos, més restriccions a les exportacions, una prohibició eventual de port per als vaixells russos i una possible prohibició de les exportacions d'energia russa.

"Si deixar els russos sense Big Macs, cafès Starbucks o sabates Nike no ha estat efectiu per dissuadir Putin de posar fi a la guerra a Ucraïna, prohibir les importacions d'energia russa hauria de marcar la diferència, però també significaria una greu crisi energètica a Europa, a més d'un gran cop per al creixement econòmic", explica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

"Però, no tothom té por. Lituània s'ha convertit en el primer país europeu a anunciar una prohibició total de les importacions de gas rus, i la possibilitat que altres nacions s'uneixin a Lituània per prohibir el petroli i el gas russos dona un impuls als alcistes del petroli", afegeix aquest expert.

Els futurs sobre el barril de petroli Brent avancen un 1,5% (109,15 dòlars) i els futurs sobre el barril West Texas repunten un 1,4% (104,89 dòlars).

Últimas noticias