Wall Street s'allunya de mínims tot i la tensió comercial entre la Xina i els EUA

La Casa Blanca ha fet pública la llista de 1.300 productes xinesos sobre els quals imposarà aranzels del 25%...

Per

Bolsamania | 04 abr, 2018

Actualitzat : 21:04

La tensió comercial entre els Estats Units i la Xina ha augmentat i Wall Street les ha rebut amb caigudes superiors a l'1%, encara que ara la Borsa de Nova York ha reduït pèrdues de manera considerable i cotitza amb signe mixt. El Dow Jones cau un 0,2%, però el Nasdaq puja un 0,3% i l'S&P 500 cotitza pla.

Després de la caiguda de dilluns, Wall Street va tornar aquest dimarts a cotitzar amb pujades. El Dow Jones va liderar les pujades i va tancar amb una alça de l’1,64% Per la seva banda, l'S&P 500 ha pujat un 1,26% i el Nasdaq, un 1,04%. No obstant això, la sessió va estar marcada per una elevada volatilitat.

Els analistes d’Oanda assenyalen que els inversors temen d'"una guerra comercial entre les dues majors economies del món s'està escalfant sense que cap dels costats mostri cap senyal de retrocés".

L'estira i arronsa comercial entre la Xina i els EUA s'ha accelerat durant les últimes hores, després que els EUA hagi fet pública la llista de 1.300 productes xinesos sobre els quals imposarà aranzels del 25%. L'ambaixador de la Xina als Estats Units, Cui Tiankai, ha alertat que Pequín no s'anava a quedar amb els braços plegats i així ha estat.

La contramesura ha arribat en menys d’11 hores i el gegant asiàtic ha anunciat l'aplicació d'un gravamen del 25% a les importacions des dels EUA de 106 productes, incloent-hi automòbils, soja i whisky. L'Oficina del Representant Comercial dels Estats Units ha revelat la passada matinada una llista de productes que representen al voltant de 50.000 milions de dòlars en importacions anuals que, però, podrien afectar la cadena de subministraments per a moltes indústries nord-americanes.

I les companyies involucrades en aquest intercanvi comencen a patir en borsa. Com és el cas de Boeing. Les accions del fabricant d'avions cotitzen amb caigudes del 2% a causa de les amenaces de la Xina de posar més aranzels als productes dels EUA.

Pequín també ha posat al punt de mira la indústria de l'aviació i que se n’està emportant la pitjor part és Boeing. La companyia aèria també es contemplava al paquet de mesures assolides per les dues primeres potències mundials al novembre de 2017.

També Facebook torna a ser protagonista aquest dimecres a la Borsa de Nova York, després de conèixer que el seu fundador i conseller delegat, Mark Zuckerberg, acudirà a la Cambra de representants l'11 d'abril.

L'empresari compareixerà davant del Comitè d'Energia i Comerç per donar testimoni sobre l'ús que fa la companyia i la protecció que presta a les dades dels seus usuaris. Les accions de la xarxa social descendeixen aquesta sessió a prop d'un 3%, fins als 151 dòlars.

DADES D'OCUPACIÓ

Sens dubte, la guerra comercial marca de nou la sessió. Encara que també influiran al mercat les dades macro que vagin avançant. Les empreses nord-americanes van crear 241.000 llocs de treball durant el passat mes de març, segons les dades publicades per la consultora ADP, una xifra que supera àmpliament la previsió del consens de 205.000 llocs de treball. Aquesta dada és un indicador avançat de l'informe d'ocupació que publicarà el Govern aquest divendres (s'esperen uns 200.000 llocs de treball i una baixada de la taxa d'atur fins al 4% des del 4,1%).

"S'observa un impuls impressionant durant el primer trimestre de 2018 amb més llocs de treball generats per mes de mitjana que el 2017", ha indicat el vicepresident i co-director de l'ADP Research Institute, Ahu Yildirmaz. "Les empreses mitjanes van crear gairebé la meitat de tots els llocs de treball aquest mes, el millor creixement que aquest segment ha vist des de la tardor de 2014", ha afegit.

L'economista en cap de Moody's Analytics, Mark Zandi, ha destacat que el creixement mensual de l'ocupació es manté "fermament" per sobre dels 200.000, el doble del ritme de creixement de la força de treball.

Falten per publicar l'ISM de serveis de març, pel qual es preveu una desacceleració fins a nivells de 59, davant del 59,5 anterior. També es coneixeran els PMI finals: compost i de serveis. Així mateix es publicaran les comandes de béns duradors de febrer i sense transport.

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,2298 dòlars (màxim anual als 1,2557 dòlars). Al mercat de deute, el rendiment del bo nord- americà a 10 anys es relaxa fins al 2,765% (màxim anual al 2,956%).

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 2%, fins als 62,26 dòlars, mentre el cru Brent cedeix un 1,7%, fins als 66,92 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Els inventaris setmanals de cru als EUA han baixat en 4,6, milions, enfront de la pujada esperada de 200.000 barrils. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,8%, fins als 1.348 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars).

Últimas noticias