El Nikkei segueix l'estela alcista de Wall Street i lidera les compres a Àsia

El Banc del Japó ha mantingut els tipus d'interès al 0,25%, en línia amb allò que s'esperava

Per

Bolsamania | 20 set, 2024

L'índex Nikkei ha pujat un 1,5% aquest divendres i ha liderat els guanys a les borses asiàtiques després del tancament alcista de Wall Street, que va pujar amb força i va marcar màxims històrics, animat per la retallada de tipus de 50 punts bàsics anunciada per la Reserva Federal aquest dimecres. El Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,9%, mentre que l'ASX australià ha repuntat de manera molt més moderada i el Shanghai Composite ha baixat un 0,4%.

El Banc del Japó (BoJ) ha complert la previsió del consens i ha mantingut aquest divendres els tipus d'interès al 0,25% i ha alertat sobre l'elevada incertesa que afecta l'evolució dels preus i de l'economia.

"Segueix havent-hi molta incertesa al voltant de l'activitat econòmica i els preus, incloent-hi l'evolució de l'activitat econòmica i els preus a l'exterior, l'evolució dels preus de les primeres matèries i la conducta de les empreses nacionals en matèria de fixació de salaris i preus", ha indicat l'organisme monetari.

"En aquestes circumstàncies", ha afegit al seu comunicat, "cal prestar l'atenció deguda a l'evolució dels mercats financers i canviaris i al seu impacte en l'activitat econòmica i els preus del Japó. En particular, com recentment les empreses han anat adoptant una actitud més orientada a augmentar els salaris i els preus, és més probable que l'evolució del tipus de canvi afecti els preus ara que en el passat”.

EL BANC DE LA XINA TAMBÉ MANTÉ TIPUS

Per part seva, el Banc Popular de la Xina (PBOC, per les sigles en anglès) ha mantingut els tipus d'interès aquest divendres, una decisió que ha sorprès el mercat, que esperava una retallada per estimular l'economia.

L'organisme monetari ha mantingut el tipus preferencial dels préstecs a un any (LPR) al 3,35%, i el tipus LPR a cinc anys al 3,85%.

El mercat esperava una rebaixa després de la baixada de tipus de 50 punts bàsics anunciada aquest dimecres per la Reserva Federal, ja que aquesta mesura ofereix més marge a la Xina per reduir els costos d'endeutament intern sense provocar una forta caiguda del iuan.

El tipus LPR a un any afecta els préstecs corporatius i la majoria de les llars a la Xina, mentre que l'LPR a cinc anys actua com a referència per als tipus hipotecaris.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,1% (74,77 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,1% (1,1172 dòlars) i l'unça d'or repunta un 0,3% (2.622 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa al 3,709% i el bitcoin avança un 0,6% (63.705 dòlars).

Últimas noticias