El Nikkei es desmarca amb caigudes superiors a l'1% per les notícies sobre Abe

S'especula que el primer ministre japonès deixarà el càrrec per motius de salut

Per

Bolsamania | 28 ago, 2020

El Nikkei s'ha desmarcat de la resta de borses asiàtiques aquest divendres i ha tancat la sessió amb caigudes de l'1,4%. La resta de places han registrat pujades importants, gairebé un 2% a la Xina, després de les paraules de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed) d'aquest dijous. Les principals conclusions de la seva compareixença són que els tipus d'interès seguiran baixos mínim fins a 2024 i que el banc central tindrà via lliure per a la inflació, amb un objectiu mitjà del 2% enfront de l'objectiu fix previ del 2%.

Quant a les notícies sobre Abe, mitjans locals informen que està pensant a deixar el càrrec. L'emissora nacional NHK ha informat que pretén renunciar per tractar un problema de salut. També ho reporta Kyodo News citant una font del Partit Liberal Democràtic.

Aquestes notícies han aparegut després que el primer ministre visités recentment un hospital, la qual cosa va despertar preocupació per la seva salut. Reuters va informar en aquell moment que Shinzo Abe pateix una malaltia intestinal inflamatòria crònica, i va afegir que un brot anterior ja el va portar a renunciar al seu càrrec com a primer ministre el 2007.

Últimas noticias