El Nikkei lidera les caigudes a Àsia després del tancament dolent dels EUA: atents a més estímuls xinesos

Està prevista una roda de premsa per a l'anunci de mesures aquest dijous

Per

Bolsamania | 16 oct, 2024

Actualitzat : 10:26

Signe mixt als mercats d'Àsia-Pacífic aquest dimecres, amb el Nikkei del Japó liderant les pèrdues (-1,8%) després de les caigudes que es van veure aquest dimarts a Wall Street.

Els inversors estan pendents de més mesures d'estímul per recolzar el sector immobiliari a la Xina, ja que el ministre d'Habitatge del país oferirà una roda de premsa aquest dijous, a les 10 a.m. hora local, segons un comunicat de l'Oficina d'Informació del Consell d'Estat emès dimarts.

S'espera que Ni Hong, ministre d'Habitatge i Desenvolupament Urbà-Rural, participi en la conferència de premsa juntament amb funcionaris del banc central, el ministeri de Finances i l'Administració Nacional de Regulació Financera.

Abans de la roda de premsa, l'índex immobiliari CSI 300 de la Xina ha pujat el 4,45%, mentre que l'índex de referència, el CSI 300, ha caigut el 0,6%. El Hang Seng Mainland Properties Index ha augmentat més del 5%, superant l'avanç del 0,5% al ​​Hang Seng.

El cap executiu de Hong Kong, John Lee, s'ha compromès en el discurs anual de polítiques a enfortir l'enfocament del Govern en el benestar de la població, incloent-hi mesures per reduir els temps d'espera a l'habitatge públic. El líder de la ciutat també ha promès simplificar els procediments per a les empreses que busquen cotitzar a Hong Kong i atraure més companyies internacionals a la borsa de valors local.

Mentrestant, els operadors a Àsia han analitzat les dades econòmiques de la regió. Nova Zelanda ha reportat que el seu índex de preus al consumidor per al tercer trimestre va augmentar el 2,2% interanual, en línia amb les expectatives dels economistes, i va pujar el 0,6% trimestralment, lleugerament per sota del 0,7% anticipat.

La taxa d'atur ajustada estacionalment de Corea del Sud s'ha situat un 2,5% al ​​setembre, comparada amb el 2,4% d'agost.

Pel que fa al comportament d'altres índexs, el Topix ha reculat l'1,2%. L'índex ponderat de Taiwan ha perdut un 1,04%, arrossegat pel sector tecnològic.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha caigut un 0,4%.

El Kospi de Corea del Sud ha baixat un 0,6% i l'índex d'empreses de petita capitalització Kosdaq ha baixat un 0,96%.

Últimas noticias