El Nikkei lidera els guanys a les borses d'Àsia: la Xina segueix en deflació

L'IPC del gegant asiàtic s'ha situat al -0,2% en taxa interanual

Per

Bolsamania | 09 nov, 2023

L'índex Nikkei japonès ha liderat els guanys a les borses d'Àsia aquest dijous, amb pujades de l'1,49%, seguit menys per l'ASX australià, el Kospi sud-coreà i el Shanghai Composite xinès. En negatiu, el Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb pèrdues moderades.

La dada més important de la jornada ha estat l'IPC de la Xina, que s'ha situat al -0,2% interanual, per sota del -0,1% previst. Per part seva, els preus de producció han baixat un 2,6% l'octubre, gairebé en línia amb el que s'esperava.

Segons indica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, "la Xina no té inflació i no la pot crear, això és un problema. Les xifres suaus de l'IPC augmenten les expectatives de més estímuls xinesos i retallades de taxes d'interès".

Aquesta experta recorda que l'FMI va elevar recentment la previsió de creixement per a la Xina al 5,4% aquest any i al 4,6% el 2024, "a causa dels plans de Pequín d'emetre més deute per posar en marxa l'economia".

"Però la greu crisi immobiliària, la confiança trencada de les llars i els inversors indiquen que Pequín ha de prendre mesures d'estímul massives o procedir amb reformes estructurals comprensibles per tornar a atreure els inversors a la Xina", argumenta.

En altres notícies destacades, el conglomerat japonès SoftBank ha registrat una pèrdua trimestral de 6.200 milions de dòlars a causa del col·lapse de WeWork i la pèrdua de valor d'altres de les seves inversions tecnològiques.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 1% (80,35 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,11% (1,0696 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,23% (1.953 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,535% i el bitcoin repunta un 3% (36.621 dòlars).

Últimas noticias