El Nikkei japonès puja més del 2% i lidera el rebot de les borses asiàtiques

El Banc del Japó celebrarà dimecres la reunió de política monetària

Per

Bolsamania | 29 jul, 2024

L'índex borsari japonès Nikkei 225 ha rebotat més del 2% aquest dilluns, després de tancar la setmana passada amb fortes pèrdues del 6%. El selectiu nipó ha liderat la recuperació de les borses asiàtiques, seguit pel Hang Seng de Hong Kong, el Kospi sud-coreà, l'ASX australià i, en menor mesura, pel Shanghai Composite xinès.

Mitsubishi Motors ha estat un dels valors més alcistes, després que s'hagi publicat que s'unirà a l'aliança Honda-Nissan per estandarditzar el programari dels vehicles.

Això després del tancament alcista de divendres a Wall Street, que va aconseguir reduir les pèrdues setmanals, malgrat la correcció del 2% registrada pel Nasdaq al còmput setmanal.

De cara a les properes sessions, els inversors asiàtics estaran pendents dels resultats de les grans tecnològiques nord-americanes, amb els comptes de Microsoft, Meta, Apple i Amazon als propers dies.

REUNIONS DELS BANCS CENTRALS

A més, descomptaran dimecres les reunions sobre política monetària del Banc del Japó i de la Reserva Federal dels Estats Units.

"En el cas de la Fed, esperem tipus estables en 5,25%-5,5%, si bé la moderació vista en les darreres dades d'inflació, mercat laboral i consum privat haurien de permetre un to més dovish de Powell, que ja en les últimes compareixences s'ha mostrat més confiat a assolir l'objectiu d'inflació del 2%. La reunió de banquers centrals a Jackson Hole (finals d'agost) podria ser el fòrum per anunciar explícitament l'inici de retallada de tipus al setembre (probabilitat de -25 pb superior al 100%)”, expliquen els analistes de Renta 4.

"Pel que fa al Banc del Japó", afegeixen aquests experts, "el consens està dividit en si hi haurà una segona pujada de tipus d'interès (70% de probabilitat de +10 pb), alhora que espera una reducció moderada a les compres de bons. Les raons per esperar al setembre abans d'implementar una nova pujada de tipus estarien relacionades amb un feble consum privat i evitar interferir amb les eleccions presidencials previstes per al setembre. A favor de pujar ja, tindríem la necessitat d'anar normalitzant la política monetària nipona després del període ultraexpansiu".

"En qualsevol cas", conclouen aquests experts, "el punt d'inflexió en les polítiques monetàries de la Fed (tipus a la baixa) i del BoJ (tipus a l'alça) hauria de continuar donant suport al ien (+5% al ​​juliol) a mitjà termini, si bé en cas d'optar el BoJ per endarrerir la pujada següent, podríem veure cert fre als seus avenços a curt termini".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 0,5% (81,53 dòlars), l'euro s'aprecia lleugerament un 0,01% (1,0859 dòlars) i l'unça d'or repunta un 0,4% (2.391 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,18% i el bitcoin avança un 2,2% (69.697 dòlars).

Últimas noticias