El Nikkei es dispara un 3% i lidera el rebot a Àsia després del tancament alcista als EUA

Els valors tecnològics lideren les pujades, igual que a Wall Street

Per

Bolsamania | 12 set, 2024

El Nikkei japonès es dispara més del 3% i lidera els guanys a les borses d'Àsia aquest dijous, seguit en menor mesura per altres mercats com el Kospi sud-coreà, el Hang Seng de Hong Kong i l'ASX australià.

Això després del tancament alcista de Wall Street (Dow Jones:+0,31%; S&P500:+1,07%; Nasdaq:+2,17%), mercat en què els valors tecnològics, capitanejats per Nvidia, van liderar les compres.

Tot i que la borsa nord-americana va començar la jornada en negativa per una dada d'inflació als EUA que va repuntar lleugerament més del que s'esperava en la taxa subjacent mensual, finalment les pujades s'hi van imposar al tram final de la jornada.

Les accions japoneses s'han vist afavorides pel rebot del dòlar enfront del ien, que beneficia les companyies exportadores. La divisa nipona es deprecia un 0,2%, fins a 142,72 unitats per dòlar.

A més, els valors tecnològics registren forts guanys, afavorits pel ral·li borsari que va registrar Nvidia i que ha beneficiat el conjunt del sector.

Al front econòmic, l'índex de preus al productor (IPP) del Japó va pujar un 2,5% interanual a l'agost, menys que el 2,8% esperat i el 3% del mes anterior. La dada és un dels indicadors clau que segueix de prop el Banc del Japó, que té la intenció de pujar encara més les taxes d'interès durant els propers mesos.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 0,7% (71,10 dòlars), l'euro s'aprecia un 0,03% (1,1015 dòlars) i l'unça d'or es revalora un 0,2% (2.518 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 3,66% i el bitcoin avança un 1% (58.128 dòlars).

Últimas noticias