El Nikkei 225 no pot amb els 17.000 llastrat pel ien i malgrat l'optimisme per la Fed

La borsa del Japó tanca amb una caiguda del 0,22% fins als 16.936 punts

Per

Bolsamania | 17 mar, 2016

Actualitzat : 09:45

La majoria dels mercats asiàtics han registrat avanços aquest dijous, gràcies als inversors, que van aplaudir el clar missatge de la Reserva Federal (Fed) sobre les intencions i l'augment dels preus del petroli. La nota discordante l'ha posat la borsa del Japó que ha perdut terreny a conseqüència de la fortalesa del ien.

La Fed va mantenir sense canvis els seus tipus d'interès entre el 0,25% i 0,5% en la seva reunió de març, però va retallar la seva projecció del volum de pujades previstes per al 2016 de quatre a dos, i només projecta dues alces per al 2017. La incertesa sobre quantes vegades pujaria el preu del diner aquest any ha pesat sobre els mercats.


"El missatge va ser molt més pessimista respecte del que esperaven els mercats, la qual cosa ha afavorit les matèries primeres, els mercats emergents i les divises relacionades amb matèries primeres", ha suggerit Angus Nicholson, estrateg de mercat d’IG, en un informe recollit per CNBC.


El Nikkei 225 tanca amb una caiguda del 0,22% fins als 16.936 punts, estenent els seus descensos de dues sessions anteriors, ja que el ien es va enfortir enfront del dòlar i les exportacions de febrer del Japó van caure per cinquè mes consecutiu.


A l'altra banda de l'estret de Corea, el Kospi va tancar amb un alça 0,66%, fins als 1.987,99 punts, mentre l'índex Hang Seng de Hong Kong també va guanyar un 1,18%. Els mercats xinesos, per la seva banda, negocien amb alces amb el Xangai Composite, que s’anotant una pujada de fins a l'1,27%.

Últimas noticias