El Nasdaq lidera les compres a Wall Street amb la mirada posada sobre la reunió de la Fed

Aquest dimarts s'han donat a conèixer les vendes al detall d'agost, que han millorat les previsions

Per

Bolsamania | 17 set, 2024

Actualitzat : 16:05

Wall Street cotitza amb compres aquest dimarts, liderades pel Nasdaq, després del signe mixt de dilluns, amb el Dow Jones renovant màxims històrics, i amb l'atenció dels inversors posada plenament sobre la reunió de tipus de la Reserva Federal (Fed), les conclusions del qual es coneixeran demà dimecres.

Tot i que està descomptat que el banc central nord-americà durà a terme la primera baixada d'interessos després d'un cicle d'enduriment monetari, la gran incògnita d'aquest conclave és si serà una retallada de 25 punts bàsics o de 50.

El mercat no es pot posar d'acord. Així, s'atorga una probabilitat del 33% a una retallada d'un quart punt percentual, i una possibilitat del 67% a un descens més profund que situï els tipus a la forquilla compresa entre el 4,75%-5,00%.

“La realitat és que ningú sap què farà la Fed en aquest moment. Continuo creient fermament que una retallada de 25 punts bàsics seria la millor opció a causa de les xifres econòmiques poc alarmants del moment. És millor començar a poc a poc i accelerar si cal. Però també estic cada vegada més confosa i crec que la decepció seria tan gran que la Fed podria -potser- no atrevir-se a donar al mercat una retallada de només 25 punts bàsics”, indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

La pressió dels mercats sobre el banc central nord-americà i el seu president, Powell, és molt elevada, en no haver estat capaços en aquesta ocasió de “telegrafiar” clarament què és el que faran.

"Avançar quina serà la reacció dels mercats si es dona qualsevol dels dos escenaris: el d'una rebaixa de 25 punts bàsics o el d'una de 50 punts bàsics és molt complicat. El primer cas demostraria que la Fed no està massa preocupada per l'estat de l'economia nord-americana, apostant, per això, per començar a relaxar la seva política monetària restrictiva de manera gradual, sense presses", afirmen a Link Securities.

Uns dubtes que també sorgeixen amb el segon escenari: una retallada de 50 punts bàsics. "Si la Fed opta per una rebaixa més contundent de les taxes d'interès oficials podria transmetre dubtes sobre l'estat real de l'economia dels EUA als inversors. No obstant això, una gran part del mercat aposta per aquesta decisió, i per això es podrien veure defraudades les seves expectatives. Per tant, considerem que avui dia avançar la decisió de la Fed o la reacció dels mercats és com llançar una moneda a l'aire. És, per això, factible que molts inversors optin per cobrir algunes posicions i per mantenir-se al marge del mercat fins aleshores", afegeixen aquests experts.

D'altra banda, l'agenda macro d'aquest dimarts ha inclòs la publicació de les vendes al detall, que han crescut un 0,1% a l'agost. Es frenen des de l'1,1% del juliol, tot i que milloren la previsió de consens, que n'anticipava una contracció del 0,2%.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Microsoft ha anunciat que el Consell d'Administració ha aprovat un dividend trimestral de 0,83 dòlars per acció, un 10% superior respecte al dividend del trimestre anterior, i una recompra d'accions de 60.000 milions.

També és notícia Amazon, que ha posat fi al teletreball i els treballadors hauran de tornar a l'oficina els cinc laborables a partir del 2 de gener del 2025.

Així mateix, Intel puja més d'un 2% després de comunicar que el seu negoci de fosa (Intel Foundry) serà una filial independent amb potencial per recaptar capital extern.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,24% (70,28 dòlars) i el Brent cedeix un 0,03% (72,75 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,1117 dòlars), i l'unça d'or retrocedeix un 0,25% (2.602 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,619% i el bitcoin guanya un 1,57% (58.842 dòlars).

Últimas noticias