El Nasdaq i l'S&P 500 marquen nous rècords a Wall Street després de la Fed

El sector tecnològic continua disparat, impulsat aquest dijous per Broadcom

Per

Bolsamania | 13 jun, 2024

El Nasdaq i l'S&P 500 marquen nous rècords a Wall Street després de tancar aquest dimecres a màxims històrics, impulsats pel bon moment de les empreses tecnològiques, amb Apple com a principal motor del mercat als dos últims dies i Broadcom agafant-ne el testimoni aquest dijous.

Això després d'una bona dada d'IPC del maig i la decisió de la Reserva Federal (Fed), i a mesura que els inversors es preparen per conèixer dades d'inflació noves.

La Fed va decidir mantenir els tipus d'interès sense canvis i va rebaixar la previsió de retallades a només una durant el 2024, enfront de les tres que havia pronosticat al març.

"La distribució dels punts entre aquells que van votar per una i dues retallades de taxes va ser més moderada del que s'esperava. A més, els punts també suggerien 4 retallades de tipus el 2025 en lloc de 3, de manera que una retallada de tipus simplement va saltar l'any següent", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Així mateix, destaca que "la Reserva Federal va modificar lleugerament la seva comunicació: ja no pensen que hi ha una 'falta' de progrés en la inflació cap a l'objectiu del 2%, sinó un 'modest progrés'. I això és un gran problema per als coloms, òbviament perquè un progrés és un progrés encara que sigui petit.

Per part seva, des d'Oxford Economics comenten que "un canvi en el gràfic de punts no descarta una retallada de tipus al setembre".

"Les projeccions actualitzades de la Fed no canviaran el nostre pronòstic de dues retallades de taxes aquest any, i el primer es produirà al setembre. Esperem que una sèrie de publicacions sobre inflació més favorables (després de l'informe de l'IPC del maig de dimecres, més feble del que s'esperava) obri el camí perquè la Fed baixi les taxes al setembre", diuen des de la companyia britànica.

A Bankinter, en canvi, mostren una visió més conservadora i consideren que "la Fed farà una única baixada de tipus a la reunió del desembre, donant així més temps a la Fed a monitoritzar l'evolució de la Inflació".

En qualsevol cas, el consens de mercat continua esperant una primera retallada de tipus al setembre, ja que els analistes, en general, confien que la inflació es continuï moderant durant els dos propers mesos.

L'agenda econòmica d'aquest dijous ha inclòs la publicació de l'índex de preus de producció del maig, que ha millorat les previsions en ubicar-se al 2,2% interanual, i les dades d'atur setmanal, que han mostrat un repunt de les sol·licituds d'atur superior a l'esperat.

TESLA I BROADCOM CENTREN L'ATENCIÓ

L'altre focus d'atenció per al mercat és la celebració de la Junta General d'Accionistes de Tesla, en què es votaran dues mesures polèmiques: el paquet de remuneració salarial de 56.000 milions de dòlars d'Elon Musk, invalidat per la justícia, i el trasllat de la seu fiscal de la companyia de Delaware a Texas.

Les accions del fabricant de cotxes elèctrics pugen més d'un 5% a Wall Street abans de l'esdeveniment i després que el magnat hagi dit que els accionistes de l'empresa estan preparats per aprovar les dues propostes per una àmplia majoria.

"Les dues resolucions dels accionistes de Tesla s'estan adoptant actualment per una àmplia majoria!", ha escrit a la xarxa social X, abans Twitter.

Un altre protagonista destacat a nivell empresarial és Broadcom, que es dispara un 13% a la sessió després de superar les expectatives amb els seus resultats del segon trimestre fiscal, elevar guies i anunciar un split 10x1 de les seves accions a partir del proper 15 de juliol.

ANÀLISI TÈCNICA

Nous màxims de tots els temps per al Nasdaq que no pot oferir un millor aspecte tècnic. "El selectiu tecnològic va superar, a mitjans de maig, la resistència dels 18.464 punts i després d'un retrocés temporal a aquests nivells, busca noves quotes. En aquest camí s'han deixat dos buits alcistes des que va començar el mes de juny. El seu aspecte tècnic no pot ser millor", indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

A dia d'avui, l'expert subratlla que no s'hi aprecia cap senyal de debilitat. Tot i això, el més normal és que es pugui acabar veient un pas enrere que consolidi una mica els guanys.

"No descartem que pugui tornar cap al voltant dels 18.700 punts abans de continuar amb la seva escalada alcista. El suport clau que no perdrem de vista és als 18.189 punts. No veurem un senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre de aquest nivell de preus", afegeix.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,19% (78,63 dòlars) i el Brent guanya un 0,25% (82,82 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,03% (1,0804 dòlars), i l'unça d'or es deixa un 1% (2.331 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,273% i el bitcoin puja un 0,08% ($68.164).

Últimas noticias