L'Ibex avança un 1,2% i recupera els 7.400 impulsat pel Santander i el BBVA

Les dades econòmiques PMI a nivell europeu han superat els pronòstics del consens

Per

Bolsamania | 23 jun, 2020

Actualitzat : 17:53

L'Ibex 35 ha pujat un 1,28%, fins a 7.438,40 punts, després de marcar un màxim intradia de 7.495 punts. L'índex ha pujat amb força durant la jornada, després de publicar-se uns PMI serveis i manufacturers preliminars de juny millors de l'esperat.

Especialment bons han estat les dades de França, per sobre del nivell de 50 -que separa el creixement de la contracció-, tant pel que fa al PMI serveis com al manufacturer, en ambdues casos superant també les estimacions. Els PMI d'Alemanya també han superat els previst, igual que els del conjunt de la Zona Euro.

Per valors, el Santander ha avançat gairebé un 5% i ha estat el principal impulsor de l'Ibex al costat de la resta de bancs, en una jornada positiva també per a les elèctriques. En negatiu, Aena i Almirall han cedit un 2%.

Al Continu, ha destacat Reig Jofre (+13%). Segons publica 'Cinco Días', la companyia planeja produir 700 milions de dosis de vacuna de la Covid-19. Segons la Universitat d'Oxford, la vacuna contra el virus podria estar llesta a l'octubre.

I en altres mercats, el petroli Brent avança un 0,3% i es manté per sobre de 43 dòlars, mentre l'euro s'aprecia amb força un 0,6% i es canvia a 1,1332 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,48% i la prima de risc espanyola es manté a 90 punts.

D'altra banda, els inversors estan molt pendents també de les renyines de Peter Navarro, el controvertit assessor econòmic de Donald Trump, que ara nega haver afirmat que l'acord comercial amb la Xina "s'ha acabat".

L'assessor comercial de la Casa Blanca, Peter Navarro, ha aclarit que l'acord comercial de primera fase entre els EUA i la Xina no ha acabat, i que els seus comentaris a Fox News sobre aquest tema es van treure de context. El president Donald Trump va confirmar ràpidament a Twitter que l'acord estava "completament intacte".

"Els meus comentaris han estat trets salvatgement de context", va afirmar Navarro en una declaració a la Casa Blanca després que Fox News digués el dilluns que Navarro havia afirmat que Trump havia decidit suspendre l'acord comercial.

D'altra banda, el president d'Apple, Tim Cook, va dir aquest dilluns en una conferència virtual que Apple començarà a fer servir els seus propis xips per als seus ordinadors Mac, assegurant que les primeres màquines s'enviaran enguany i acabarà així la dependència de 15 anys d'Intel per al subministrament de processadors per als seus ordinadors.

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els experts de Bolsamanía assenyalen que l'índex espanyol "segueix sense donar senyals de vida". "Continua vigent el buit baixista del dia 11 d'aquest mes. Això ens fa estar molt pendents del suport dels 7.000 punts.

Molt de compte ja que, si els abandonés, és molt probable que acabéssim veient una continuació dels descensos fins al nivell dels 6.500 punts. La resistència clau del selectiu espanyol són els 7.663 punts. No apreciarem un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota d'aquest nivell de preus", explica César Nuez, analistes de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Últimas noticias