L'Ibex (+1,6%) supera per fi els 9.700 punts davant una possible vacuna contra el coronavirus

El selectiu ha fet pols la resistència dels 9.574 punts

Per

Bolsamania | 05 feb, 2020

Actualitzat : 19:26

l Ibex 35 i la resta de places europees han registrat forts guanys enmig de notícies positives sobre el coronavirus. Científics del Regne Unit han assenyalat que podria haver-hi una vacuna i universitats xineses diuen que han trobat una cura. Des de l'OMS, no obstant això, han advertit que encara no hi ha una teràpia eficaç. El selectiu espanyol ha pujat un 1,62% i ha marcat un nou màxim anual en 9.717,80 punts (l'anterior va ser marcat el 2 de gener en 9.691 en preus del tancament). Dins de l'índex, han destacat les fortes pujades d'IAG, que s'ha beneficiat d'aquestes bones noves sobre la Xina, i també les de Siemens Gamesa (+6%), CaixaBank (+4%) i Ence (+6%).

Hi ha sensació, per tant, que les coses anirien millorant respecte al coronavirus, encara que continuen les notícies preocupants. Donald Trump ha dit que està treballant "estretament" amb la Xina per a enfrontar el brot. L'OMS ha declarat, per part seva, que el coronavirus no és una pandèmia i que cal combatre la desinformació.

Quant a altres novetats del dia, el president estatunidenc es va dirigir aquest dimarts a la nació en el discurs sobre l'Estat de la Unió en el qual va dir que l'"economia està millor que mai". "Des de les eleccions, hem creat 2,4 milions de noves ocupacions. Les sol·licituds de desocupació han aconseguit el seu nivell mínim en 45 anys. La desocupació dels afroestadounidenques es troba en la taxa més baixa mai registrada i la desocupació dels hispanoamericans també ha aconseguit els nivells més baixos de la història", va recalcar.

Quant al resultat de les primàries dels demòcrates a Iowa, per fi es va coneixent després de retardar-se 24 hores per "inconsistències". Amb una mica més del 60% escrutat, s'ha imposat l'ex alcalde de South Bend, Pete Buttigieg, per un estret avantatge sobre el favorit, el candidat d'esquerres Bernie Sanders. Aquest resultat suposa una sorpresa i en certa manera aplana el camí de Trump cap a la victòria en les presidencials al no haver-hi realment un clar favorit entre els candidats demòcrates.

D'altra banda, el petroli puja aquest dimecres impulsat per aquestes actuacions que vol dur a terme l'OPEP+, que està discutint sobre possibles retallades en la producció per a impedir que el cru continuï caient. En el que va d'any, el Brent i el West Texas es deixen un 17%. El comitè de l'OPEP+ es reuneix de nou aquest dimecres.

Quant a l'aspecte empresarial, avui han presentat resultats companyies com Naturgy, Infineon, Vodafone o BNP Paribas. L'espanyola ha comunicat un benefici net de 1.401 milions en 2019. Respecte a dades macro del dia, atents als PMI serveis a Europa i els EUA. Avui parlaran Christine Lagarde i Luis de Guindos, presidenta i vicepresident del BCE.

Últimas noticias