L'Ibex es desinfla en el tram final havent fregat els 8.000 punts

Lagarde ha demanat rapidesa per aprovar el Fons de Recuperació

Per

Bolsamania | 08 jun, 2020

Actualitzat : 18:32

L'Ibex 35 puja un 0,3%, fins a 7.900 punts, després de marcar un màxim intradia en 7.992 enters. Això després de registrar la seva setmana més alcista des de 2008, amb una pujada de l'11%, gràcies a la recuperació del sector turístic i del sector bancari.

El suport del BCE i les mesures anunciades per Alemanya van fer efecte i les places del Vell Continent van avançar posicions amb ganes. El ral·li es va veure reafirmat pel cop de puny a la taula dels EUA del divendres. La major economia del món va crear de manera inesperada 2,5 milions d'ocupacions al maig enlloc de la destrucció de 7,5 milions de llocs de treball anticipada pels experts. La taxa d'atur del país va caure fins al 13,7%, des del 14,7% i es va situar molt per sota del 19,8% projectat pels analistes.

Aquest dilluns, les converses sobre una possible fusió entre dos gegants farmacèutics, AstraZeneca i Gilead, que lluiten contra el coronavirus, i l'acord entre els països de l'OPEP+ per allargar un mes la històrica retallada de la producció, pesen en positiu. No obstant això, diuen els analistes que les protestes massives arreu del món per l'assassinat de George Floyd i el risc d'un renovat augment dels casos de Covid-19 poden refredar l'ambient. La resta de borses europees cotitzen amb signe mixt, amb caigudes a Alemanya i França i alces a Itàlia i el Regne Unit.

"La notícia que el gegant farmacèutic AstraZeneca ha fet obertures preliminars a Gilead, que ha estat desenvolupant Remdesivir - l'únic tractament aprovat als EUA contra la Covid-19-, hauria de fer que augmenti l'apetit pel risc dels inversors. Encara que les converses entre les dues companyies encara no són formals, aquesta possibilitat donarà un impuls a l'activitat de fusions i adquisicions que ha estat severament afectada per la crisi del coronavirus", assenyala Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

Els índexs asiàtics han començat la setmana amb guanys. Les exportacions xineses al maig van caure menys de l'esperat (-3,3% respecte al -7,0% esperat), mentre que el PIB del Japó va registrar una contracció en el primer trimestre del 0,6% enlloc del -0,5% estimat i el -0,9% del trimestre previ.

Quant al petroli, aquest cap de setmana l'OPEP+ va decidir prolongar les retallades de producció rècord, de 9,7 milions de barrils diaris, al mes de juliol. El Brent i el West Texas cotitzen per sobre dels 40 dòlars aquest dilluns. Diuen els analistes que "és probable que els inversors en petroli estiguin cercant oportunitats de compra per empènyer el repunt del petroli cap a la mitjana mòbil de 200 dies ($46,40)".

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'Ibex frena després d'acostar-se intradia als 8.000 punts. Atents que el selectiu espanyol s'ha revaloritzat un 25% les últimes tres setmanes, per la qual cosa entraria dins de la normalitat que per aquests preus fes una pausa. Un tancament per sota dels mínims d'una sessió precedent ens podria fer pensar en una correcció de nivells fins al nivell dels 7.200 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Si en canvi aconseguís superar els 8.000 punts, veuríem un senyal de fortalesa que podria acabar per estendre els guanys actuals fins al nivell dels 8.375 punts, màxims del buit alcista amb el qual s'enfronta l'índex espanyol a l'actualitat".

Últimas noticias