L'Ibex es manté per sobre de 9.200 punts a l'espera dels resultats de la banca

A Espanya, ha presentat resultats DIA i més tard ho farà Aena

Per

Bolsamania | 25 oct, 2016

Actualitzat : 12:19

Pujades moderades en les borses europees, després de la confiança IFO d'Alemanya i una nova ronda de resultats empresarials. En el cas d'Espanya, aquest dimarts ha presentat resultats del tercer trimestre DIA i més tard ho farà Aena. L'Ibex es manté per sobre dels 9.200 punts i a poc a poc es va acostant als nivells en els quals va començar l'any, prop de 9.500 punts.

Els índexs europeus segueixen movent-se al ritme que marca la banca. En els últims dies, els bancs han estat el sector que ha aconseguit elevar al selectiu espanyol al seu nivell més alt des del Brexit, recuperant-se de les fortes caigudes generades també pels dubtes entorn de Deutsche Bank. En aquesta sessió, la majoria d'ells corregeix lleugerament, a l'espera dels resultats que Banc Santander, Bankia, BBVA, Banc Sabadell, CaixaBank i Banc Popular presentaran en els propers dies.

Aquest dimarts, DIA ha presentat un benefici net de 157,2 milions d'euros durant els 9 primers mesos de l'any, la qual cosa suposa una caiguda del 4,8% pel que fa al mateix període de 2015. Les seves accions cauen més del 2% en l'Ibex. A nivell positiu, Clínica Baviera, especialitzada en operacions d'oftalmologia, puja un 4% al Mercat Continu després de guanyar 6,1 milions d'euros fins a setembre i millorar el seu EBITDA un 76%.

A França, Orange puja un 4% després de superar previsions amb els seus resultats. L'operadora de telecomunicacions lidera els avanços en el Cac40 de París després de publicar les seves xifres del tercer trimestre. Els seus ingressos han pujat un 0,8% en el 3T, fins a 10.323 milions d'euros, mentre el negoci a Espanya va augmentar un 7,8% de juliol a setembre. El seu conseller delegat ha qualificat com a "excel·lents" els resultats aconseguits a Espanya.

I a Itàlia, el banc Monte Paschi es dispara un 20% en borsa després d'anunciar un ajust per tornar a beneficis. El pla presentat pel banc aquest dilluns inclou la retallada de 2.600 llocs de treball, la qual cosa suposa reduir la seva plantilla en un 10%.

TORN PER A DRAGHI I CARNEY AQUESTA TARDA

Aquesta tarda parlaran el president del BCE, Mario Draghi, i el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, Mark Carney

A més, aquesta tarda parlaran el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, i el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, que podrien donar noves pistes sobre el futur de les polítiques monetàries.

Els inversors segueixen valorant la possibilitat que el BCE allargui el seu programa d'expansió quantitativa (QE) més enllà de març de 2017, encara que segons han anat succeint els esdeveniments, tot sembla indicar que no hi haurà novetats importants fins a desembre. Aquesta és la data a la qual els banquers centrals han emplaçat als inversors per prendre les decisions importants de política monetària i si les dades macro convencen, Estats Units podria ser el primer a elevar els tipus d'interès.

En el plànol macroeconòmic, la confiança alemanya segueix progressant. Si al setembre es va elevar fins a màxims de dos anys, a l'octubre torna a incrementar-se superant les expectatives dels analistes. L'índex IFO de confiança empresarial va millorar en l'economia germana fins als 110,5 punts a l'octubre, des del nivell de 109,5 punts de setembre que el mercat anticipava que es mantindria.

Últimas noticias