El Ibex se mantiene en verde... pese a que los bancos frenan el rebote

El selectivo español enfila el camino hacia los 9.900 puntos

Per

Bolsamania | 11 feb, 2020

Les borses europees avancen posicions aquest dimarts recolzades en les especulacions sobre la posada en marxa d'estímuls econòmics per part de la Xina per a pal·liar els efectes del coronavirus. Les alces en l'Ibex (+0,3%) es veuen limitades per les retallades en els bancs (Bankia, CaixaBank, Sabadell, BBVA...). Els morts pel virus de Wuhan continuen augmentant. Si aquest dilluns superaven la xifra de morts pel SARS en 2003 (800 persones), aquest dimarts ja són més de 1.000 les víctimes mortals per aquesta causa. La situació empitjora a cada minut que passa i els inversors es mantenen cauts i expectants.

Mentrestant, es continua parlant de política, amb aquest anunci a Espanya d'eleccions al País Basc i Galícia per al 5 d'abril. A més, la renúncia de Annegret Kramp-Karrenbauer, la cap del major partit d'Alemanya, la Unió Demòcrata Cristiana, que ja no es postularà per a succeir a Merkel com a canceller, és una font afegida d'inestabilitat. "La notícia afegeix una mica més d'inestabilitat política a la Zona Euro, que necessita estabilitat ja que els Governs del bloc podrien ser cridats a introduir estímuls fiscals a mitjà termini", assenyala David Madden, analista de CMC Markets.

També es continua analitzant aquest dimarts aquest inflat resultat electoral del Sinn Féin a Irlanda, que ahir es va traduir en importants caigudes en els bancs irlandesos cotitzats. "Els inversors estan preocupats pel fet que el pròxim govern a Dublín no sigui tan amigable per als negocis", apunta Madden.

Mentrestant, el petroli rebota avui al voltant d'un 2% després de viure aquest dilluns altre dia difícil per la preocupació davant la situació amb el coronavirus. la Xina és el major importador de petroli del món pel que els operadors temen el pitjor en el que a demanda es refereix.

Pel que fa a l'àmbit empresarial, els valors petits segueixen en el focus aquest dimarts a Espanya. Deoleo es va disparar més d'un 70% en la passada sessió i avui puja un altre 40%. L'especulació es manté molt viva entre els valors petits. A més, IAG està liderant l'Ibex impulsat pee la pujada de TUI. L'operador turístic francoalemany ha millorat les seves previsions i el celebra en bossa.

En l'àmbit macro, el PIB de Regne Unit del quart trimestre es manté pla, igual a l'esperat i enfront d'una pujada del 0,5% del trimestre anterior. El PIB anual puja un 1,1% enfront del +0,8% esperat i al +1,2% previ. A més, aquesta tarda i demà dimecres parlarà el president de la Fed, Jerome Powell, davant el Congrés estatunidenc.

Últimas noticias