L'Ibex s'ho pren amb calma mentre Abengoa viu el seu particular crash borsari

La companyia sevillana cau més d'un 80% el dia en el qual comencen a cotitzar 17.800 milions de títols

Per

Bolsamania | 31 mar, 2017

Actualitzat : 13:04

A mitja sessió l'IBEX, i la resta de borses europees, cotitzen amb caigudes del 0,3% de mitjana. El selectiu espanyol s'allunya dels 10.400 punts encara que aquest nivell es manté prou a prop com para no descartar un tancament setmanal per damunt. Aquest divendres, Abengoa és protagonista absoluta al mercat espanyol. La companyia s’enfonsa el dia en el qual ha començat a cotitzar 17.800 milions de títols

“Demà, dissabte, arrenca un mes d'abril en el qual França serà protagonista absoluta. En no gaire tres setmanes els francesos votaran en primera volta per triar el seu president”

Tot això mentre els futurs americans cotitzen amb moderades caigudes del 0,2% després que en Wall Street les borses acabessin ahir amb signe positiu (Dow Jones: +0,33%; S&P: +0,29%; Nasdaq: +0,28%). A l'altre costat de l'Atlàntic, on els problemes per a Donald Trump sembla que no deixen de remetre, l'última hora passa per l'oferiment de Michael Flyn, exassessor de seguretat de Trump, que testificarà davant l’FBI sobre el suposat paper de Rússia en el triomf del magnat a les eleccions a canvi d'immunitat.

A part d'això, avui acaba el mes de març i demà, dissabte, arrenca un mes d'abril en el qual França serà protagonista absoluta. En no gaire tres setmanes, els francesos votaran en primera volta per triar el president de la República. Està previst que aquest diumenge els dos contendents guanyadors -que es veuran les cares en segona volta, el 7 de maig- seran Marine Le Pen, de l'extremista Front Nacional, i el centrista Emmanuel Macron. El consens espera que finalment guanyi Macron, però Europa contindrà la respiració fins després del 7 de maig davant el risc que s'imposi Le Pen, amb les seves idees 'antieuropeistes', i acabi donant el 'cop de gràcia' al projecte europeu després de l'activació del Brexit.

D'altra banda, Brussel·les acull aquest divendres una reunió de relacions exteriors de l'OTAN, a la qual assistirà, per primera vegada, el secretari de l’Estat nord-americà, Rex Tillerson. La nova administració nord-americana ha perdut en repetides ocasions als membres de l'OTAN que augmentin la despesa en defensa i juguin un paper més important a la lluita contra el terrorisme.

De tornada a Espanya, els analistes de 'Bolsamanía' insisteixen que l'IBEX segueix fort i sense donar cap senyal de feblesa. "El normal és que vegem una continuació de les pujades fins al nivell dels 10.500 punts", assenyala l'expert de Bolsamanía, César Nuez, que recorda que no hi haurà "ni el més mínim senyal de feblesa" al selectiu mentre cotitzi per sobre dels 10.191 punts.

Finalment, cal destacar que l'IPC de març de la Zona Euro va caure fins a l'1,5% des del 2% del mes de febrer i enfront de la previsió de l'1,8%. Aquesta caiguda reforça la determinació del Banc Central Europeu (BCE) de continuar amb les seves mesures d'estímul. No obstant això, durant l'última trobada del 9 de març Mario Draghi va deixar entreveure la possibilitat que els estímuls puguin començar a anar retirant-se en un futur no gaire llunyà.

Banco Central Europeo (BCE) de continuar con sus medidas de estímulo. No obstante, en el último encuentro del pasado 9 de marzo Mario Draghi dejó entrever la posibilidad de que los estímulos puedan empezar a ir retirándose en un futuro no muy lejano.

Últimas noticias