L'Ibex (-0,02%) tanca pla després de tornar a xocar amb els 9.260 punts

El selectiu segueix sense aconseguir superar aquest nivell clau amb contundència

Per

Bolsamania | 05 mar, 2019

Actualitzat : 18:53

L'Ibex ha tornat a fracassar en el seu intent de superar els 9.260 punts i, després de desinflar-se al llarg del dia, ha acabat tancant amb una caiguda del 0,02% en 9.258. El selectiu no és capaç de deixar enrere aquest nivell clau ni tan sols amb el suport de Telefónica, que avui ha estat un dels valors més alcistes, en una jornada en la qual les principals borses europees van tancar amb lleugeres pujades.

Dins del selectiu han destacat pujades en Cellnex (+2%), per segon dia consecutiu, i Merlin Properties (+1,5%), a més de la d'AENA (+1,2%).

Telefónica també ha destacat entre els valors més alcistes amb una pujada del 0,9%, després d'haver llançat aquest dimarts una oferta de recompra de dos bons híbrids en circulació, l'import conjunt de la qual ascendeix a 1.600 milions d'euros.

El valor més baixista de la sessió ha estat Ence, que va caure un 3% al tancament, seguit per Indra Sistemes, amb una caiguda del 1,9%.

Red Eléctrica, amb una caiguda del 2%, va ser el tercer valor més baixista d'aquest dimarts després d'una rebaixa de Deutsche Bank. El banc alemany ha retallat el preu objectiu de l'energètica (des dels 18,2 euros als 16,3 euros per acció, respecte als nivells de 18,73 euros en els quals cotitza el títol) i la seva recomanació (de 'mantenir' a 'vendre').

Naturgy, per la seva banda, ha avançat un 0,2% al tancament després que el seu president executiu, Francisco Reynés, hago assenyalat que l'energètica preveu invertir 2.000 milions en 2019, un 70% destinat a Espanya.

En el Mercat Continu, va destacar la important caiguda protagonitzada per Talgo (-10,6%), després que la signatura espanyola de capital de risc MCH Private Equity anunciés que ha venut el 9% del capital de la companyia mitjançant un procés de col·locació accelerada entre inversors institucionals.

ANÀLISI TÈCNICA

"A la vista del gràfic diari és fàcil comprovar com l'Ibex s'està desplaçant lateralment des de fa un parell de setmanes dins d'un estret rang de preus, amb suport en els 9.140 punts i resistència en els 9.300 punts com a xifra rodona. Per tant i després de punt perforar a l'alça i a la baixa la zona de control de la qual hem parlat tant temps (els 9.260 punts) pot dir-se que aquesta, a poc a poc, va perdent rellevància", explica l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez.

"El que no vol dir ni molt menys que hàgim de caure amb força en el curt termini. Res més lluny de la realitat, puix que malgrat els lleugers descensos dels últims dies continuem tenint mínims i màxims creixents. I així només cal continuar fent una cosa: pujar. Simplement, que o bé trenquem al més aviat possible els 9.300 punts amb folgança i en preus de tancament o molt em temo que podem romandre laterals, sense un rumb clar, fins que la forta sobrecompra diària que tenim es relaxi. Rares vegades els preus continuen escalant posicions amb nivells de sobrecompra diaris i amb l'estocàstic croat a la baixa", defensa Rodríguez.

"Per tant i resumint, podem dir que de moment no s'ha perforat cap suport, però tampoc som capaços d'atacar amb folgança la zona dels 9.300 punts. La sobrecompra diària continua sent important en el curt termini i això ens fa ser cauts, però al mateix temps el rebot iniciat a la fi de desembre segueix sense donar senyals d'esgotament. Perdem 'momentum'? Sí. Però el preu sempre mana i est continua apuntant a l'alça, construint mínims i màxims creixents", conclou l'analista.

ESPERANT DE L'ACORD ENTRE WASHINGTON I PEQUÍN

Mancant noves notícies sobre l'acord comercial, sobre el qual hi ha versions contradictòries a hores d'ara de les negociacions entre Washington i Pequín, Wall Street registra suaus caigudes a aquestes hores. La data clau tindrà lloc a la fi de març, amb un cim en la qual totes dues potències esperen tancar un acord que el mercat ja sembla haver descomptat.

Durant la nit, han tornat a publicar-se dades macro a la Xina que no conviden a l'optimisme, unes referències que continuen confirmant l'alentiment del gegant asiàtic. A més, el país ha reconegut la desacceleració econòmica en el marc de l'Assemblea Popular Nacional.

"El fet que el Govern de la Xina hagi oficialitzat la reducció de les seves expectatives de creixement per a 2019 serà analitzat pels inversors, que seguiran molt pendents de les notícies que es filtrin sobre les negociacions comercials entre aquest país i els EUA", opinen des de Link Securities.

"L'elevat nivell de sobrecompra i els reduïts volums de contractació dels últims mesos són una 'mala combinació' per a poder superar les importants resistències a les quals s'enfronten molts valors i índexs després de dos mesos de fortes alces", adverteixen també aquests experts.

Quant a altres aspectes, l'actualitat del dimarts arrencava amb la notícia la sortida de presó, sota fiança, de l'ex-president de Nissan, Carlos Gosh. En el pla macro, l'índex PMI de l'activitat total de la Zona Euro, elaborat per la consultora Markit, indica, corregit de valors estacionals, un augment al nivell 51,9 del 51 registrat al gener i va aconseguir el seu màxim de tres mesos. De fet, l'índex es va situar per sobre de la seva estimació precedent per a febrer, del 51,4.

Últimas noticias