L'Ibex recull beneficis després de quatre jornades d'alces, però segueix pegat als 9.800

El selectiu ha anat 'in crescendo' a mesura que passaven els dies i sorgien 'bones' notícies

Per

Bolsamania | 07 feb, 2020

L'Ibex retalla posicions aquest divendres (-0,11%. 9.797 punts) després de quatre jornades consecutives pujant. La setmana acaba amb millors sensacions que en l'arrencada, amb certa tranquil·litat quant al coronavirus -encara que persisteixen les notícies negatives i preocupants- i amb la idea que de Donald Trump guanyarà les eleccions, fet que agrada al mercat. També acaba amb bona sintonia entre els EUA i la Xina -tant en el comercial com en el que té a veure amb el treball conjunt per a enfrontar la crisi sanitària-, i això també tranquil·litza. Wall Street va finalitzar aquest dijous amb moderades alces i a Àsia s'ha viscut una sessió de recollida de beneficis.

"L'atenció segueix centrada en l'impacte del coronavirus, on el número d'infectats continua augmentant, però a un ritme més lent. Als Estats Units, Pete Buttígieg ha estat declarat guanyador en les primàries demòcrates a Iowa, però amb una victòria molt estreta sobre Bernie Sanders. Els demòcrates es traslladen ara a Nou Hampshire on la pròxima votació serà l'11 de febrer", assenyalen els experts de Danske Bank en el seu informe diari.

Quant a l'Ibex, està exultant després de marcar aquest dijous la quarta sessió consecutiva de pujades. "Ahir vam deixar un altre buit alcista en els 9.717 punts, la qual cosa vol dir que no es pot descartar una caiguda de curt termini que d'alguna manera dreni/ajust proporcionalment les fortes pujades dels últims dies. Però hem de reconèixer que la vela setmanal que acabarem dibuixant, excepte sorpreses, és de tot menys baixista. De fet, es diria que l'Ibex ha ficat la directa cap a la part superior del canal alcista en els 9.950 punts", explica José María Rodríguez, expert de Bolsamanía.

Respecte als aspectes més rellevants d'aquesta jornada, la cita principal és l'informe del mercat laboral de gener als EUA, que es coneixerà després de publicar-se una bona dada d'ús de la consultora ADP aquesta setmana. "Esperem que continuï pintant un quadre optimista de la situació del mercat laboral dels EUA i preveiem un creixement de les nòmines no agrícoles de 175.000 i un creixement dels salaris del 3,0% anual", auguren els analistes de Danske Bank.

En l'àmbit empresarial, destaca la notícia de la marxa del CEO de Credit Suisse, Tidjane Thiam, després de l'escàndol d'espionatge. D'altra banda, en el que té a veure amb el petroli, puja moderadament aquest divendres enmig de notícies confuses sobre la trobada que l'OPEP ha mantingut aquesta setmana i que, segons sembla, ha acabat sense un consens sobre la retallada de cru.

Últimas noticias