L'Ibex (+0,47%) s'acosta als 9.200 punts impulsat per Santander i BBVA

El selectiu se sobre nou a la important resistència de 9.250 punts

Per

Bolsamania | 11 mar, 2019

Actualitzat : 19:33

El Ibex 35 ha avanzado un 0,47%, hasta 9.171,90 puntos, impulsado por los avances de Banco Santander (+1,45%) y BBVA (+1,27%), además de Telefónica (+0,79%), Repsol (+0,68%) e Iberdrola (+0,53%). El selectivo español cotiza en los máximos de la sesión y ha aumentado sus ganancias tras la apertura alcista de Wall Street, pese a que el volumen de negociación en el mercado sigue siendo bajo.

Després de registrar una setmana molt negativa per la decisió del Banc Central Europeu (BCE) de retardar les pujades de tipus d'interès fins a, almenys, final de 2019, el sector bancari espanyol ha recuperat una mica del terreny perdut. En negatiu, Grifols (-1,54%), Cellnex (-1,26%) i Colonial (-1,21%) han estat els valors més baixistes.

En el Mercat Continu, OHL ha rebotat un 6,8% després que El Confidencial hagi publicat que el grup italià Salini Impregilo està interessat a comprar la companyia. A nivell internacional, el protagonista ha estat Boeing, que cau amb força(-6%) després de l'accident d'un dels seus avions 737 Max a Etiòpia, que ha causat la mort de 157 persones.

El regulador de l'aviació civil a la Xina ha ordenat a totes les aerolínies nacionals que suspenguin de manera immediata l'ús de tots els models d'avió Boeing 737 Max. Per part seva, Boeing ha anunciat que posposarà la celebració de la presentació de la seva nova aeronau, el Boeing 777X, després de l'accident de l'aparell de l'aerolínia africana.

En altres mercats, el petroli Brent repunta un 1,4%, fins a 66,71 dòlars, mentre l'unça d'or baixa un 0,5%, fins a 1.292 dòlars. Per part seva, l'euro es deprecia lleugerament un 0,04%, fins a 1,1231 dòlars. A més, la prima de risc espanyola ha remuntat amb força un 11%, fins a 110 punts, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha avançat fins al 1,16%.

A nivell geopolític, la setmana estarà marcada, una altra vegada, pel Brexit. El Parlament britànic tornarà a votar en les pròximes jornades (dimarts, dimecres i dijous) i el resultat final podria ser que aprovi una pròrroga a la sortida de Regne Unit de la Unió Europea.

"El Brexit serà molt important aquesta setmana, amb tres votacions clau en la Cambra dels Comuns a partir del dimarts. Creiem que el resultat més probable és que el Parlament voti a favor de demanar als Vint-i-set una breu pròrroga de l'Article 50", indiquen els experts de *Danske *Bank en el seu informe diari.

A Espanya, la cita setmanal seran els resultats que Inditex (-0,19%) publica aquest dimecres. El que digui la tèxtil gallega serà determinant per a la seva evolució en bossa, però també per a la marxa de l'Ibex.

A més, un altre dels aspectes destacat de la setmana serà la 'Quàdruple hora bruixota' del divendres (venciment d'opcions i futurs a banda i banda de l'Atlàntic) que podria portar un augment de la volatilitat i, sobretot, del volum de negociació, tan escàs en els últims temps.

Així mateix, cal recordar que aquest cap de setmana EUA ha canviat l'hora, per la qual cosa la sessió obrirà una hora abans i totes les dades macro allí es coneixeran també una hora abans. Aquesta situació romandrà així durant dues setmanes, ja que l'hora no es canvia a Europa fins al 31 de març.

Quant a les dades macro d'aquest dilluns, les vendes minoristes als Estats Units han registrat un lleu rebot del 0,2% al gener, encara que les males dades de desembre s'han revisat encara més a la baixa. A Espanya, les vendes minoristes van accelerar el seu creixement al 1,7% al gener.

A Alemanya, la producció industrial va baixar un 0,8% al gener, molt per sota de la pujada esperada del 0,5%, encara que com a contrapartida la dada de desembre s'ha revisat a l'alça de manera notable. Finalment, les vendes d'automòbils a la Xina van baixar un 13% al febrer, la qual cosa confirma la desacceleració econòmica del gegant asiàtic.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Sessió de guanys que deixa la porta oberta al fet que l'Ibex intenti emplenar (qui sap si tancar) el buit baixista d'aquest divendres, per definició resistència, en els 9.250 punts. Aquí és on tenim la primera resistència de debò. I si fóssim capaços de tancar aquest buit, o cosa que és el mateix anul·lar-lo, tindrem un primer senyal de fortalesa dins del moviment lateral pel qual es ve desplaçant el preu des de fa gairebé un mes", assenyala José María Rodríguez, analista de *Bolsamanía.

"El bo, que sense haver corregit en profunditat la sobrecompra diària comença a relaxar-se de forma més que evident. I si ens fixem en el Banc Santander, com a valor director del nostre índex (més fins i tot que Inditex) aquest està rebotant amb màxima precisió des de la recta suport que uneix els mínims creixents de finals de desembre, de febrer i que just passa pels mínims d'aquest dilluns (4,04 euros). Qui sap, però no podem tancar la porta a la possibilitat que el títol tracti d'atacar una altra vegada des d'aquí la resistència dels 4,39 euros", afegeix aquest expert.

Últimas noticias