L'Ibex assoleix els 7.200 i supera els màxims d'abril després de 7 jornades en verd

El selectiu espanyol es manté prop dels màxims d'abril

Per

Bolsamania | 28 mai, 2020

Actualitzat : 17:56

L'Ibex 35 puja un 0,78%, fins a 7.230 punts, impulsat per Telefónica i Inditex, que compensen les caigudes dels bancs. L'operadora ha reaccionat a l'alça a la notícia que el TUE ha eliminat el veto a la venda d'O2 a Hutchison, veto que va impedir que l'operació es tanqués el 2016 i que va suposar un cop per a la companyia. A destacar, l'Ibex encadena 7 sessions en positiu, amb pujades del 8%, la seva millor ratxa alcista des de setembre de 2018, quan va encadenar 10 sessions en verd.

Tant el selectiu espanyol i la resta de places europees segueixen amb ganes de pujar però es mouen en un "context positiu incert". Aquesta definició, dels experts de CMC Markets, resumeix el moment en el qual es troben les borses. D'una banda, es vol continuar pujant, rebent amb alegria qualsevol avanç relacionat amb el coronavirus.

D'altra banda, a ningú no se li escapa que queda molt per veure en relació a l'impacte econòmic de la pandèmia, que existeix el risc d'un rebrot del virus i que hi ha una sèrie de problemes afegits -les protestes a Hong Kong, les tensions entre la Xina i els EUA o les incertesa sobre el Brexit quan comença una nova ronda de negociacions- que s'estan ignorant.

Aquest dijous continua cuejant el pla de la Comissió Europea de destinar 750.000 milions a la recuperació de la pandèmia. D'aquests diners, es calcula que 140.000 milions serien per a Espanya. Malgrat els dubtes sobre la seva implementació, el primer efecte positiu ha estat la relaxació de les primes de risc. La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha baixat de nou fins al 0,59% des del 0,65%, menys de la meitat que fa un mes; i la prima de risc ha caigut a 102 punts des de 105.

A més, l'euro es revalora un 0,43% i es canvia a 1,1051 dòlars, mentre el petroli Brent cau un 0,8%, fins a 34,45 dòlars. D'altra banda, l'última revisió del PIB dels EUA ha resultat ser encara més desoladora. La primera economia del món s'ha contret un 5% fins a març, enlloc del 4,8% anticipat a la primera lectura publicada fa unes setmanes. No obstant això, Wall Street continua descomptant una recuperació en 'V' i s'acosta als seus màxims històrics.

Quant a aspectes de l'agenda del dia, l'IPC d'Espanya aprofundeix la seva caiguda al maig fins al -1% per les gasolines i l'efecte Covid-19. L'IPC preliminar de maig a Alemanya ha pujat un 0,6%, en línia amb les previsions i comparat amb el 0,9% previ. A l'altre costat de l'Atlàntic, coneixerem l'última revisió del PIB del primer trimestre dels EUA, que va ser de -4,8% quan es va publicar inicialment fa unes setmanes. També es publicaran les peticions setmanals de subsidi d'atur.

A Espanya, ha estat notícia Nissan, que finalment ha confirmat el tancament de la seva fàbrica a Barcelona i l'acomiadament de 3.000 treballadors. A més, Alcoa ha anunciat l'acomiadament de 534 empleats a Lugo davant una situació "insostenible".

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Veurem què ens ofereix aquest divendres el tancament de l'espelma setmanal, però les sensacions no són dolentes. Un tancament setmanal amb un bon marge per sobre dels 7.210 punts deixaria la porta oberta a un escenari de continuïtat del rebot amb objectius als 7.440 punts (últim buit baixista). afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I si aquest es tanca, o cosa que és el mateix, s'anul·la, tenim els 8.000 punts (reculada del 50%) i com a màxim els 8.450 punts (61,8% de reculada i buit baixista setmanal). Com a suport de més curt termini, el més immediat el tenim als 7.000 punts", afegeix aquest expert.

Últimas noticias