L'Ibex (+1,76%) estrena mes amb alces davant la millora macro... i amb MásMóvil disparat

L'operadora és avui protagonista a la borsa espanyola

Per

Bolsamania | 01 jun, 2020

Actualitzat : 17:47

L'Ibex arrenca el mes de juny amb fortes alces (+1,76%, 7.221 punts) després que les paraules de Donald Trump del divendres no fossin tan dolentes com s'esperava, i després d'unes bones dades macro a la Xina. A Espanya, MásMóvil es dispara més d'un 20% després de l'OPA amistosa llançada per Providence, KKR i Cinven a 22,50 euros per acció.

"Els inversors estaven temorosos, però la compareixença de Trump no va ser tan dura. El líder nord-americà va entrar en més detalls sobre com eliminarà l'estatus especial d'Hong Kong i tractar a la regió de la mateixa manera que a la Xina continental", assenyala David Madden, expert de CMC Markets a Londres.

L'Àsia ha acabat la jornada d'aquest dilluns en positiu després que Trump fos menys dur del que es preveia, i després de les dades positives publicades durant les últimes hores. Durant el cap de setmana es va publicar el PMI manufacturer de la Xina de maig, la lectura del qual va quedar en 50,6, lleugerament per sota del 50,8 publicat a l'abril. La indústria ha experimentat un creixement positiu durant tres mesos, encara que el ritme d'expansió s'ha refredat. La lectura del PMI no manufacturer va ser de 53,6, el seu nivell més alt des que va començar la pandèmia. L'enquesta Caixin manufacturera de la Xina s'ha publicat aquesta matinada, amb una lectura de 50,7, mentre que l'estimació del consens era de 49,6. La lectura anterior va ser de 49,4.

Aquest dilluns s'han publicat els PMI manufacturers de maig d'Europa i els Estats Units. En general, han estat millors del que es preveia, encara que a Alemanya i la Zona Euro han sortit lleugerament per sota de les previsions i del mes anterior. A Espanya, el sector manufacturer millora al maig, però segueix en territori de contracció.

Tornant a l'actualitat a l'altre costat de l'Atlàntic, els inversors estan també molt pendents dels violents disturbis que s'han produït aquest cap de setmana. Les protestes van esclatar des de Los Angeles a Nova York després que George Floyd, un home negre, morís dilluns passat mentre l'arrestava la policia a Minneapolis; un oficial, Derek Chauvin, va ser gravat clavant el seu genoll al coll de Floyd fins que l'home, emmanillat, va perdre el coneixement i més tard va morir.

Els experts assenyalen que no s'espera que els enfrontaments entre civils i forces de l'ordre, inclosos els incendis prop de la Casa Blanca, tinguin repercussions econòmiques a llarg termini, però subratllen que les protestes es produeixen quan molts detallistes i empreses comencen a aixecar cap després de la pandèmia, i que ara es veuen embolicats en els saquejos i el vandalisme que s'han produït aquest cap de setmana.

"L'impacte econòmic directe de les protestes és petit, almenys fins ara", assenyala Mark Zandi, economista cap de Moody's Analytics. No obstant això, afegeix que el mal a curt termini en els consumidors i la comunitat empresarial pot ser més substancial.

Finalment, recordar que aquest dijous hi ha reunió del Banc Central Europeu (BCE). És, sens dubte, la gran cita de la setmana.

ANÀLISI TÈCNICA

El selectiu espanyol ha aconseguit tancar per sobre de la resistència dels màxims d'abril de 7.210 punts. "Per sobre dels 7.210 punts amb un bon marge tindrem, a priori, un important senyal de fortalesa, i per tant de continuïtat del rebot", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"Els següents objectius de pujada són l'últim buit baixista diari dels 7.440 punts i ajust del 38,2% de la caiguda prèvia", matisa l'expert.

Últimas noticias