L'Ibex (+3,2%) recupera els 7.000 punts amb fortes pujades de les blue chips

Bankia, Iberdrola, Naturgy o REE han publicat aquest dimecres els seus comptes

Per

Bolsamania | 29 abr, 2020

Actualitzat : 17:56

L'Ibex 35 ha pujat amb força, un 3,21%, fins a 7.055,70 punts, amb fortes pujades de títols com ara Arcelor, Meliá, Colonial, Bankia o Cie, i de la majoria de 'blue chips'. Tota Europa ha pujat, a l'espera del que hagi de dir la Reserva Federal (Fed) a partir de les 20 hora espanyola. Els inversors segueixen avui condicionats pel que ocorri a l'altre costat de l'Atlàntic, on s'ha publicat el PIB del primer trimestre (-4,8% enfront del -4% esperat). A més, els bons resultats d'Alphabet (Google) permeten a Wall Street ampliar el seu històric rebot des dels mínims de març.

A Espanya han publicat resultats Bankia (el seu benefici aquest primer trimestre ha caigut un 54% després de provisionar 125 milions pel Covid-19), Iberdrola (dispara un 30% el benefici després de vendre Gamesa), Naturgy o REE.

"Després de l'abundància de mesures polítiques anunciades des de març, esperem que la reunió d'avui (de la Fed) sigui relativament tranquil·la, sense anuncis polítics importants (...). Estarem atents al que hagi de dir sobre les perspectives econòmiques i les condicions del mercat, així com a qualsevol possible ajust de les facilitats creditícies existents", expliquen els analistes de Danske Bank.

Quant a la dada de PIB americà, suposarà un primer cop d'ull a l'impacte de la pandèmia en el creixement econòmic. "El PIB dels EUA s'ha contret un 4,8% en el primer trimestre de l'any. Aquesta xifra contrasta amb la contracció del 4% que anticipava el consens d'analistes per l'impacte de la crisi del coronavirus sobre la major economia del món.

Encara que els efectes del brot es començaran a notar més encara durant el segon trimestre de l'any. Per a llavors, un dels assessors de Trump ha pronosticat una contracció del 30%. Per part seva, el Govern alemany ha anticipat que el seu PIB es contraurà un 6,3% al 2020 i que arrossegarà també a la recessió l'economia mundial, amb una caiguda del PIB global del 2,8%.

A Espanya, després de les fases anunciades pel Govern aquest dimarts per anar reobrint l'economia, s'ha publicat que les vendes minoristes es van desplomar un 14,1% al març.

A d'altres mercats, el petroli es dispara després d'una dada d'inventaris inferior a l'esperada. El barril West Texas puja un 33%, fins a 16,50 dòlars; i el Brent avança gairebé un 13%, fins a 23,13 dòlars. A més, l'euro es revaloritza un 0,33% i es canvia a 1,0853 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha continuat relaxant-se fins al 0,79%, a l'espera de la reunió que celebra aquest dijous el Banc Central Europeu (BCE).

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX

"L'Ibex tanca molt a prop de la zona de màxims d'aquest mes, els màxims del rebot, els 7.210 punts. I ara toca anar pensant en els 7.440 punts, l'últim buit baixista que al seu torn coincideix amb un ajust del 38,2% de la caiguda prèvia. I per damunt els 8.000 punts (reculada del 50%)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Mentrestant, el Dax i el S&P 500 es troben molt a prop ja del nivell de reculada del 61,8% de l'enfonsament previ, en teoria, important zona de resistència. D'això se'n dedueix fàcilment que, si bé és cert que tenim marge per continuar escalant posicions, som molt més febles que qualsevol dels nostres veïns europeus. O sigui que, a la mínima que vinguin mal dades, al mínim ensopecs, patirem més que els altres", afegeix aquest expert.

Últimas noticias