L'Ibex aconsegueix avançar un 0,4% per l'embranzida dels bancs malgrat els PMI
El PMI compost de la zona euro registra un enfonsament històric fins a 13,5
Actualitzat : 17:51
Els números verds es reafirmen a Europa. L'Ibex ha aconseguit avançar un 0,4% recolzat en les alces dels bancs i després de l'enfonsament sense precedents en els PMI serveis i manufacturers del Vell Continent d'abril, que s'han situat molt per sota de les dades prèvies i també de les estimacions. El PMI compost de l'eurozona mostra un esfondrament a l'abril fins al seu mínim històric de 13,5, una lectura encara inferior a la de 29,7 registrada al març. Això suposa el major declivi mensual de l'activitat total registrat en més de dues dècades de recopilació de dades de l'estudi
Bankinter (+3,74%) ha estat el protagonista empresarial de la sessió. L''entitat taronja' ha inaugurat la temporada de comptes del primer trimestre dels bancs espanyols amb una caiguda del 10,1% en el seu benefici després de fer provisió de 107,3 milions per la Covid-19. El banc ha subratllat, no obstant això, la solidesa d'aquestes xifres tot i el complicat context, amb avanços en tots els seus marges. Fora d'Espanya, Credit Suisse també ha publicat resultats. Eleva un 75% el seu benefici fins a març però multiplica per set les seves provisions. El banc ha reduït a la meitat el seu dividend.
Noticia relacionada
Cellnex y Viscofán: el "buenísimo" aspecto de las dos raras avis del IbexEls índexs es van recuperant a mesura que el petroli s'estabilitzava. Avui dijous està pujant amb força (un 12% de mitjana), amb els futurs de juny del West Texas a 15,13 dòlars i els del Brent a 21,90 dòlars. El repunt del petroli es recolza també en l'advertència del president dels Estats Units, Donald Trump, a l'Iran que si algun dels seus vaixells "assetja" algun vaixell dels Estats Units, la marina nord-americana dispararà. Hi ha qui considera que el president dels EUA està atiant intencionadament les tensions polítiques per revifar el mercat del petroli.
Totes les mirades estaran posades igualment en l'informe setmanal de peticions de subsidi d'atur dels Estats Units. El virus ha destruït altres 4,4 milions d'ocupacions al país i la xifra total ja supera els 26 milions en només cinc setmanes.
Enmig de tot això, avui hi ha reunió del Consell Europeu (CE) per començar a discutir l'anomenat 'Pla Marshall' de recuperació de les economies de la Unió Europea (UE) després de la pandèmia. Així mateix, el mercat espera que la Cambra de Representants dels EUA recolzi el paquet d'ajuda de 484.000 milions de dòlars per frenar la Covid-19. Si l'acord s'aprova, 320.000 milions de dòlars es destinaran al Programa de Protecció de Xecs, una iniciativa que ajuda les empreses a pagar als seus treballadors durant el tancament. 60.000 milions de dòlars més aniran a préstecs per a petites empreses. Els fons es destinaran també a hospitals i tests del coronavirus.
ANÀLISI TÈCNICA
"En realitat tot continua exactament igual a l'Ibex que aquestes últimes dues setmanes. L'única diferència que observo és que sembla que els bancs podrien intentar un rebot des d'aquí, ni que sigui petit", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.
"De fet, el BBVA està rebotant des de la base del triangle de molt curt termini i el sectorial bancari europeu, l'EURO STOXX Banks, està intentant reaccionar des del suport que presenta als mínims històrics", matisa.
"Si els bancs reboten l'Ibex rebota. Així que, en la mesura en què no es tanqui (anul·li) el buit alcista dels 6.580 punts hi ha la possibilitat que des d'aquí intentem rebotar de nou cap a les zones de resistència dels 7.210 punts i per damunt els 7.450 i els 8.000 (50% de reculada/ajusti proporcional)", finalitza l'expert.