El Hang Seng de Hong Kong segueix rebotant i lidera els guanys a Àsia

Els inversors, pendents de l'Orient Mitjà i de les dades d'ocupació als Estats Units

Per

Bolsamania | 04 oct, 2024

Actualitzat : 11:09

L'índex Hang Seng de Hong Kong registra guanys del 2% i lidera les borses d'Àsia aquest divendres. El Shanghai Composite roman tancat per la festivitat de la Setmana Daurada a la Xina continental. Els inversors han seguit positivament els estímuls anunciats pel govern xinès per impulsar l'economia.

Pel que fa a la resta de les borses, el Nikkei japonès ha pujat un 0,2% i l'ASX australià ha baixat un 0,67%. La resta de borses s'han vist afectades per l'augment de la tensió geopolítica a l'Orient Mitjà, que ha disparat el preu del petroli.

El president nord-americà, Joe Biden, va assenyalar que els EUA estaven "discutint" amb Israel un possible atac a instal·lacions petrolíferes de l'Iran. Tot i que les seves declaracions van ser una mica imprecises, van ser suficients per provocar un gran repunt del cru.

Després d'aquestes declaracions, els analistes de Goldman Sachs han assenyalat que el preu del petroli es pot disparar 20 dòlars si es produeix un atac d'aquest tipus.

"Si veiéssim una caiguda sostinguda d'1 milió de barrils per dia a la producció iraniana, veuríem un augment màxim als preus del petroli al proper any d'uns 20 dòlars per barril", ha explicat Daan Struyven, codirector d'investigació de matèries primeres globals de Goldman Sachs, a CNBC.

ALTRES MERCATS

Wall Street va tancar amb pèrdues moderades i els futurs anticipen signe mixt. Els inversors continuen esperant les dades d'ocupació del setembre als Estats Units.

"Les dades d'ocupació seran molt importants per oferir una conclusió final sobre les xifres d'ocupació que s'han publicat aquesta setmana, i que fins ara han estat més fortes del que s'esperava", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

"S'espera que l'economia nord-americana hagi afegit a prop de 147.000 nous llocs de treball al setembre, la taxa d'atur s'hagi estabilitzat al 4,2%, i els salaris hagin crescut una mica més lent que al mes passat, però tot i així un 3,8% en termes anuals", afegeix aquesta experta.

Mentrestant, el petroli Brent cau un 0,28% (77,40 dòlars), en espera de la resposta d'Israel a l'atac amb míssils de l'Iran, l'euro cotitza pla (1,1032 dòlars) i l'unça d'or rebota un 0,2% (2.686 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es modera al 3,838% i el bitcoin rebota un 0,5% (61.195 dòlars).

Últimas noticias