El fons sobirà de la Xina compra accions dels quatre bancs més grans del país

Alimenta les esperances de rescat del mercat

Per

Bolsamania | 12 oct, 2023

El fons sobirà de la Xina, Central Huijin Investment, ha elevat la seva participació als quatre bancs més grans del país per primera vegada des del 2015, cosa que ha alimentat l'esperança que les autoritats intensificaran els seus esforços per apuntalar el mercat.

En concret, Central Huijin Investment ha comprat aquest dimecres a la nit al voltant de 65 milions de dòlars en accions de Bank of China, Agriculture Bank of China, China Construction Bank Corp. i Industrial and Commercial Bank of China, augmentant la seva participació en cadascun en un 0,01 punts percentuals.

Tots ells han pujat a la borsa entre un 2% i un 4% després de conèixer la notícia, i és que, a més de la compra, la nota donada a conèixer pel fons sobirà apunta que espera continuar augmentant la seva participació en aquestes entitats durant els propers sis mesos.

Fa temps que experts i inversors demanen al govern xinès que intervingui amb un fons d'estabilització per comprar accions. Sobretot després que la confiança als mercats borsaris del gegant asiàtic s'hagi vist sacsejada pels problemes que travessa el sector immobiliari. La crisi és cada cop més profunda en gegants com Evergrande i Country Garden, que lluiten per pagar el seu deute.

A més, estan augmentant les preocupacions sobre la trajectòria de la segona economia més gran del món. Des del començament d'any, l'índex de referència CSI 300 ha retrocedit gairebé un 5%, i és que les mesures adoptades fins ara pel Govern per donar suport al creixement i el mercat immobiliari amb prou feines n'han millorat la confiança.

Totes les mirades estaran posades ara en les dades del PIB del tercer trimestre de la Xina, que es publicaran la setmana que ve.

De tornada al fons sobirà, cal destacar que va entrar per primera vegada al mercat secundari el 2008 comprant accions dels tres principals prestadors del país en el punt àlgid de la crisi financera mundial, segons recull Bloomberg. Després, va realitzar compres similars als anys següents fins al 2015, quan va pausar aquesta tendència que ara ha decidit reprendre.

Central Huijin té participacions en 19 institucions financeres, incloent-hi bancs i cases de borsa.

Últimas noticias