El Congrés examina Buenaventura i Martínez abans de fer el salt a la CNMV

Els dos candidats de Nadia Calviño presentaran les seves credencials aquest dimecres a partir de les 11

Per

Europa Press | 08 des, 2020

Rodrigo Buenaventura i Montserrat Martínez seran examinats aquest dimecres pel Congrés com els candidats de Govern a ocupar la presidència i vicepresidència, respectivament, de la CNMV.

Els dos candidats, proposats per la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, acudiran a partir de les 11 hores a la Comissió d'Afers Econòmics de la Cambra Baixa per presentar els seus plans.

I és que després de les seves compareixences, la Comissió sotmetrà a votació la seva idoneïtat per ocupar aquest càrrec o la possible existència de conflicte d'interessos, si bé, es tracta tan sols d'un tràmit d'audiència i la votació no és vinculant abans de la seva previsible nomenament per part del Consell de Ministres.

Per tant, el Congrés haurà d'avalar el seu nomenament abans de la seva aprovació per part del Consell de Ministres. Per això, el Govern haurà de sumar almenys dos suports, tenint en compte que suma 17 dels 37 representants a la Comissió.

Si aconsegueixen l'aval del Congrés, Buenaventura i Martínez rellevaran Sebastià Albella i Ana María Martínez-Pina, nomenats al capdavant de la CNMV al final de 2016 després de l'acord de PP i Ciutadans i que segueixen en funcions al front de l'organisme gràcies a una modificació normativa aprovada aquest any pel Govern.

Últimas noticias