El BCE pot augmentar els requisits de capital per als bancs europeus

Estudia un llistó més alt a paràmetres clau com el coeficient de cobertura de liquiditat

Per

Bolsamania | 19 mai, 2023

El Banc Central Europeu (BCE) intensifica l'escrutini de les reserves de liquiditat dels bancs europeus i podria comunicar requisits més estrictes a algunes entitats, de manera individual, a finals d'aquest any, segons persones amb coneixement de l'assumpte citades per Bloomberg.

La revisió anual dels riscos als quals s'enfronten els bancs per part del BCE probablement prestarà més atenció a la gestió dels fons líquids, incloent-hi la possibilitat d'imposar un llistó més alt a paràmetres clau com el coeficient de cobertura de liquiditat.

En aquest escenari, el BCE té previst dividir els bancs en diferents grups, en funció de la vulnerabilitat dels seus models comercials a les sortides de fons.

Per exemple, el supervisor centrarà el focus en els dipòsits de clients amb alts patrimonis, ja que un element a la caiguda de Credit Suisse va ser la ràpida sortida de dipòsits registrada pel banc suís.

En qualsevol cas, el BCE considera que el sector bancari europeu és més resistent que el suís o l'americà, ja que les exigències de capital sobre actius líquids són més elevades.

No obstant això, el regulador vol assegurar-se que totes les entitats són solvents i pot indicar a alguns bancs que han d'augmentar la qualitat de les reserves de capital o les ràtios de liquiditat.

Últimas noticias