El Banc d'Anglaterra retalla tipus al 0,1% i augmenta el seu QE en 200.000 milions de lliures

Des de l'anterior 0,25% i per intentar mitigar l'impacte del coronavirus

Per

Bolsamania | 19 mar, 2020

El Banc d'Anglaterra (BoE per les seves sigles angleses) ha retallat els tipus d'interès al Regne Unit fins al 0,1% des del 0,25% i ha augmentat el seu programa de compra d'actius en 200.000 milions de lliures, fins a 645.000 milions de lliures. El 0,1% suposa un nou mínim històric, ja que durant la crisi financera de 2008 l'anterior mínim va ser el 0,25%. Cal recordar que l'entitat va baixar els tipus des del 0,5% fins al 0,25% el passat 11 de març.

"La propagació del Covid-19 i les mesures que s'estan prenent per contenir el virus provocaran un xoc econòmic que podria ser agut i extens, però hauria de ser temporal. El paper del Banc d'Anglaterra és ajudar a satisfer les necessitats de les empreses i les llars del Regne Unit a l'hora de fer front a la pertorbació econòmica associada", ha assenyalat l'organisme monetari en un comunicat.

El BoE ha constatat que les condicions al mercat monetari de Regne Unit s'han deteriorat a mesura que els inversors han buscat instruments de curt termini que siguin substituts més pròxims de les reserves altament líquides del banc central. "Com a conseqüència, les condicions financeres mundials i del Regne Unit s'han endurit", ha afirmat l'entitat.

Respecte a les compres d'actius, el BoE ha detallat que "la majoria de les compres d'actius addicionals comprendran bons del govern del Regne Unit". També ha afegit que "les compres anunciades es completaran tan aviat com sigui operativament possible, d'acord amb el funcionament millorat del mercat".

Aquests últims dies, els principals bancs centrals del món s'han vist obligats a llançar mesures excepcionals d'estímul econòmic per tal d'evitar una crisi financera pel xoc del coronavirus sobre l'economia mundial. Anit, en una reunió d'urgència, el Banc Central Europeu (BCE) va llançar un nuevoprograma de compra d'actius de 750.000 milions d'euros per intentar alleujar les tensions financeres a l'eurozona. El nou programa ha estat denominat Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP), un Programa de Compra d'Emergència Pandèmica i durarà fins al final de 2020.

Per part seva, la Reserva Federal (Fed) va anunciar el diumenge en una altra reunió extraordinària una retallada històrica dels tipus d'interès d'un punt percentual complet, fins a deixar-los en el 0%, per intentar pal·liar els efectes econòmics de l'expansió del coronavirus als Estats Units. Així mateix, va anunciar un nou Quantitative Easing (QE), compra d'actius en mercat, de 700.000 milions de dòlars.

Últimas noticias