El Banc Popular de la Xina manté els tipus i amplia la liquiditat a llarg termini

Les places asiàtiques han tancat majoritàriament en positiu aquest dilluns

Per

Bolsamania | 15 mai, 2023

El Banc Popular de la Xina (BPoC) ha mantingut sense canvis els tipus d'interès a la reunió de política monetària d'aquest dilluns, però ha ampliat la liquiditat a llarg termini per impulsar el creixement xinès anèmic.

El Banc Popular de la Xina ha dit que mantenia sense canvis el tipus d'interès de 125.000 milions de iuans de préstecs a mitjà termini a un any (MLF) a algunes institucions financeres al 2,75% de l'operació anterior.

"Molts analistes esperaven una retallada dels tipus per part del PBoC avui, després que l'última sèrie de dades econòmiques revelés un alentiment de les exportacions i una caiguda de la inflació xinesa més ràpida del que s'esperava, sent-ne tots dos un clar indici de l'insuficient impuls del creixement del gegant dels mercats emergents", comenten els experts de Swissquote Bank.

"L'statu quo d'avui a la política de tipus del PBoC reforça les probabilitats d'una retallada imminent. La primera retallada de tipus s'espera per al juny", afegeixen aquests experts.

S'IMPOSEN ELS NÚMEROS VERDS

La majoria dels mercats d'Àsia-Pacífic han pujat avui dilluns. La divisa tailandesa s'ha apreciat enfront del dòlar, ja que el partit de l'oposició s'encaminava cap a la victòria a les eleccions generals, posant fi a gairebé una dècada de govern conservador recolzat pels militars.

L'índex Set Composite de Tailàndia ha pujat breument un 0,3% a l'obertura de dilluns, abans de cedir terreny i cotitzar un 0,67% a la baixa. El PIB tailandès va créixer el 2,7% interanual, més del que s'esperava.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat els guanys a la regió i ha pujat un 2%, mentre que els mercats continentals també han pujat. El Shenzhen Component ha guanyat un 1,45% i el Shanghai Composite ha avançat a prop d'un 1%.

El Nikkei 225 japonès ha pujat un 0,81% i ha acabat la jornada als 29.626,34 punts, mentre que el Topix ha pujat un 0,88% i ha acabat als 2.114,85 punts. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,14% i ha tancat als 7.267,1 punts.

A Corea del Sud, els mercats han cotitzat mixtos: el Kospi ha pujat un 0,16%, mentre que el Kosdaq ha caigut un 0,96%.

Últimas noticias