El Banc Popular de la Xina manté els tipus d'interès i no compleix la previsió

Deixa el tipus preferencial dels préstecs a un any (LPR) al 3,35%

Per

Bolsamania | 20 set, 2024

Actualitzat : 11:00

El Banc Popular de la Xina (PBOC, per les sigles en anglès) ha mantingut els tipus d'interès aquest divendres, una decisió que ha sorprès el mercat, que esperava una retallada per estimular l'economia.

L'organisme monetari ha mantingut el tipus preferencial dels préstecs a un any (LPR) al 3,35%, i el tipus LPR a cinc anys al 3,85%.

El mercat esperava una rebaixa després de la baixada de tipus de 50 punts bàsics anunciada aquest dimecres per la Reserva Federal, ja que aquesta mesura ofereix més marge a la Xina per reduir els costos d'endeutament intern sense provocar una forta caiguda del iuan.

El tipus LPR a un any afecta els préstecs corporatius i la majoria de les llars a la Xina, mentre que l'LPR a cinc anys actua com a referència per als tipus hipotecaris.

EL BANC DE JAPÓ TAMBÉ MANTÉ TIPUS

Aquest divendres, el Banc del Japó (BoJ) també ha mantingut els tipus d'interès al 0,25% i ha alertat sobre l'elevada incertesa que afecta l'evolució dels preus i de l'economia. Tot i que la seva decisió s'ha situat en línia amb el que s'esperava.

"Segueix havent-hi molta incertesa al voltant de l'activitat econòmica i els preus, incloent-hi l'evolució de l'activitat econòmica i els preus a l'exterior, l'evolució dels preus de les primeres matèries i la conducta de les empreses nacionals en matèria de fixació de salaris i preus", ha indicat l'organisme monetari.

"En aquestes circumstàncies", ha afegit al seu comunicat, "cal prestar l'atenció deguda a l'evolució dels mercats financers i canviaris i al seu impacte en l'activitat econòmica i els preus del Japó. En particular, com recentment les empreses han anat adoptant una actitud més orientada a augmentar els salaris i els preus, és més probable que l'evolució del tipus de canvi afecti els preus ara que en el passat”.

Últimas noticias