El Banc Nacional de Suïssa (SNB) rebaixa els tipus d'interès de 25 punts bàsics, a l'1%

"És possible que als propers trimestres siguin necessàries noves retallades", diu l'organisme

Per

Bolsamania | 26 set, 2024

Actualitzat : 13:57

El Banc Nacional de Suïssa (SNB) ha decidit baixar els tipus d'interès 25 punts bàsics a la reunió del setembre, fins a deixar-los a l'1%. I creu que "és possible que als propers trimestres calguin noves retallades per garantir l'estabilitat dels preus a mitjà termini".

L'organisme destaca que les pressions inflacionàries a Suïssa han tornat a disminuir significativament en comparació amb el trimestre anterior.

De fet, ha actualitzat les seves previsions, que són inferiors a les anteriors de juny: "L'enfortiment del franc suís, el preu més baix del petroli i les retallades del preu de l'electricitat anunciades per al gener vinent han contribuït a la revisió a la baixa".

Així, l'SNB estima que la inflació anual mitjana se situarà a l'1,2% el 2024, el 0,6% el 2025 i el 0,7% el 2026.

Pel que fa al creixement econòmic, veuen probable que continuï sent "bastant modest" als propers trimestres a causa de la recent apreciació del franc suís i del desenvolupament moderat de l'economia mundial.

"En aquest context, la desocupació hauria de continuar augmentant lleugerament, mentre que la utilització de la capacitat productiva probablement disminuirà lleugerament. A mitjà termini, l'efecte moderador del creixement de la recent apreciació hauria de disminuir i, com a resultat, el desenvolupament econòmic hauria de millorar gradualment", assenyalen.

L'SNB preveu que el Producte Interior Brut (PIB) avanci al voltant de l'1% aquest any, mentre que espera un creixement al voltant de l'1,5% per al 2025.

Últimas noticias