El Banc d'Anglaterra manté estímuls i qualifica la inflació com a "transitòria"
L'organisme assegura que "l'orientació actual de la política monetària continua sent apropiada"
El Banc d'Anglaterra (BoE) ha mantingut sense canvis els seus estímuls monetaris d'emergència per lluitar contra la pandèmia de coronavirus, que inclouen tipus al 0,1% i un programa de compra d'actius valorat en 895.000 milions de lliures. A més, ha qualificat com a "transitoris" els efectes inflacionistes sobre els preus, tot i que ha reconegut que poden ser "majors del que s'esperava" a curt termini.
"El Comitè de Política Monetària (MPC) del Banc d'Anglaterra ha considerat que l'orientació actual de la política monetària seguia sent apropiada", ha assenyalat l'organisme al seu comunicat.
Des de la seva anterior reunió de maig, el BoE ha destacat que "l'evolució del creixement del PIB mundial ha estat una mica més forta del previst, especialment a les economies avançades".
A més, ha constatat que "les pressions sobre els preus mundials s'han accelerat encara més, cosa que reflecteix una forta demanda de béns, l'augment dels preus de les matèries primeres, les limitacions de l'oferta i els colls d'ampolla del transport, i aquests han començat a manifestar-se en la inflació dels preus al consumidor en algunes economies avançades".
Encara que per a l'entitat, "les expectatives d'inflació suggereixen que s'espera que la fortalesa de la inflació a curt termini sigui transitòria", una tesi similar a la mantinguda per la Reserva Federal dels EUA (Fed) i el Banc Central Europeu (BCE).
Així, el BoE ha elevat un 1,5% la seva previsió de creixement per al PIB del Regne Unit al segon trimestre "ja que les restriccions a l'activitat econòmica s'han suavitzat". I sobre la inflació, s'espera que la taxa d'inflació general de l'IPC "repunti per sobre del 3% durant un període temporal".
La previsió és que "l'impacte directe de les pujades dels preus de les matèries primeres sobre l'IPC serà transitori". No obstant això, l'autoritat monetària reconeix que "hi ha riscos" perquè "és possible que la pressió alcista a curt termini sobre els preus resulti una mica més gran del que s'esperava". Encara que "el Comitè considera que les expectatives d'inflació del Regne Unit segueixen estant ben ancorades".
En conclusió, el Banc d'Anglaterra comenta que "se centrarà en les perspectives d'inflació a mitjà termini, incloent-hi l'equilibri entre l'oferta i la demanda, i les expectatives d'inflació a mitjà termini, en lloc de factors que probablement siguin transitoris" per calibrar la seva política monetària.