Credit Suisse: "Ha arribat el moment de ser prudents, passem a infraponderar borses"

"Ens dirigim a una 'revisió de la realitat' i ens reconforta ser cautelosos"

Per

Bolsamania | 30 ago, 2022

Actualitzat : 13:18

El contundent discurs de divendres de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), al Simposi Econòmic de Jackson Hole, ha provocat reaccions de tota mena. Des de les caigudes a les borses, preocupades pel to 'hawkish' de Powell, fins a la revisió de perspectives del mercat per part dels experts.

Això és precisament el que han fet els de Credit Suisse, que han optat per abaixar el consell sobre la renda variable a infraponderar.

"Creiem que ha arribat el moment de ser prudents i reduir encara més el risc, i hem passat a infraponderar tàcticament la renda variable" després de les reaccions negatives del mercat a Jackson Hole, anuncia en un informe el director global d'inversions de Credit Suisse, Michael Stobaek.

"Farien malament sortir dels mercats completament a causa dels alts nivells d'inflació"

Tot i aquesta decisió, Stobaek creu que els inversors "no han de perdre la fe". "De fet, farien malament sortir dels mercats completament atesos els alts nivells d'inflació", indica.

Aquesta rebaixa "tàctica" s'ha de contemplar en el context més ampli del que anomenen a Credit Suisse "la gran transició".

"En la gran transició, preveiem una desacceleració del creixement, una inflació més alta que abans de la pandèmia, pujades de tipus dels bancs centrals, un comportament més moderat dels mercats financers i, en general, la tornada dels cicles econòmics de auge i caiguda. Podria dir-se que això és exactament el que estem veient ara, encara que molt més ràpid i més intens del que la majoria dels inversors esperaven”, comenta el director global d'inversions de la companyia.

DIVERSIFICAR "AL MÉS AMPLIAMENT POSSIBLE"

Michael Stobaek aconsella que els inversors segueixin diversificant les seves carteres "al més àmpliament possible", incloent-hi inversions alternatives i en mercats privats.

"L'infraponderació de la renda variable no significa una sortida completa dels mercats de la renda variable. Al meu entendre, els inversors farien malament vendre totes les seves participacions i abandonar els mercats per complet. Amb taxes d'inflació properes al 8% a molts països, mantenir massa efectiu significaria una pèrdua garantida de poder adquisitiu", recalca.

Stobaek considera que és important continuar participant i invertint en els mercats financers que puguin beneficiar-se d'aquest nou règim, com ara les solucions del mercat privat que se centren en el llarg termini, o els bons en moneda forta dels mercats emergents, que ofereixen un rendiment superior al dels bons dels mercats desenvolupats.

"La gestió activa regional i sectorial dins de la renda variable també pot afegir un valor substancial durant aquest període de volatilitat. Per exemple, estem clarament infraponderats als mercats de renda variable de la UE, ja que s'enfronten a una barreja descoratjadora de reptes econòmics i geopolítics als propers trimestres", reconeix.

NO LLENÇAR LA TOVALLOLA

El director global d'inversions de Credit Suisse és conscient que és molt fàcil llençar la tovallola quan els mercats es troben en moments turbulents. Tot i això, avisa que llençar la tovallola significaria probablement també perdre la recuperació que sens dubte seguirà a una correcció.

"Un dels nostres principis fonamentals d'inversió és que 'el temps al mercat és millor que la sincronització dels mercats'. El millor que poden fer els inversors és mantenir una cartera que s'ajusti a la política d'inversió a llarg termini i als seus objectius financers. Crec que ens dirigim a una 'revisió de la realitat' en els propers mesos. Per ara, ens reconforta tenir una posició més cautelosa", conclou.

Últimas noticias