Compres moderades a Wall Street mentre es digereix les paraules de Powell

El president de la Fed ha advertit de noves pujades de tipus

Per

Bolsamania | 10 nov, 2023

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest divendres després de les caigudes de dijous, que van posar fi a la millor ratxa alcista de la borsa nord-americana des del 2021. Les paraules del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que va reconèixer no estar segur d'"haver fet prou" en la lluita contra la inflació, van provocar una recollida de beneficis a mesura que els rendiments dels bons tornaven a pujar.

"Powell va reiterar que el FOMC actuarà 'amb cura' i que la Reserva Federal no dubtarà a tornar a apujar els tipus d'interès, si calgués. El rendiment dels bons nord-americans a 2 anys va superar, de nou, el nivell del 5%, cosa que va afectar la gana per les accions nord-americanes", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per als experts de Link Securities, el president de la Fed va aprofitar l'esdeveniment per intentar refredar una mica els ànims dels mercats de bons i d'accions, “ja que els inversors ja comencen a parlar de potencials baixades de tipus per part dels bancs centrals".

Amb tot, des de la companyia creuen que, per més que Powell "amenaci" amb noves alces dels tipus d'interès oficials, "tret que la inflació sorprengui negativament i torni a repuntar en els propers mesos, cosa que no esperem, el banc central nord-americà, igual que el BCE, ja han finalitzat el seu procés d'alces de tipus. Una altra qüestió molt diferent és quan començaran a baixar-los".

En el còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana mixta, amb lleugeres pèrdues del 0,5% per al Dow Jones i del 0,3% per a l'S&P 500, mentre que el Nasdaq avança un 0,3%.

ATAC CIBERNÈTIC AL BANC XINÈS ICBC

Una altra de les notícies de la sessió és l'atac cibernètic que ha patit el banc Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) i que ha interromput les operacions als Estats Units.

ICBC, el banc més gran de la Xina, s'ha vist obligat a desviar les operacions dels seus clients en bons del Tresor a través d'una memòria USB, ja que els seus sistemes havien quedat paralitzats i eren incapaços de liquidar algunes operacions sobre els bons mencionats.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest divendres inclou la publicació de la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, que serà analitzat en profunditat pels inversors de cara a poder estimar com es desenvoluparà la campanya de compres nadalenques, ja que aquest és un bon indicador avançat de consum.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,23% (76,67 dòlars) i el Brent avança un 1,15% (80,91 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,09% (1,0676 dòlars), i l'unça d'or es deixa un 1% (1.950 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,588% i el bitcoin guanya un 1,83% (37.025 dòlars).

Últimas noticias