Compres moderades a Wall Street, impulsades per Oracle, malgrat el repunt de l'IPC

La companyia tecnològica es dispara després de publicar resultats i anunciar un acord amb Nvidia

Per

Bolsamania | 12 mar, 2024

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest dimarts, impulsades pels forts guanys d'Oracle després dels seus resultats, i després de conèixer el repunt de l'IPC dels Estats Units al febrer.

La taxa general ha repuntat al febrer una dècima, fins al 3,2% en taxa interanual, mentre que la inflació subjacent ha caigut a la mateixa magnitud, per ubicar-se al 3,8%. Les dues magnituds s'han situat per sobre del que s'esperava, ja que s'havia previst que l'índex general es mantingués al 3,1%, i la taxa subjacent caigués al 3,7%.

Mahmoud Alkudsi, estrateg sènior de mercat d'ADSS, assegura que "s'han aconseguit avenços mínims en matèria de desinflació, per la qual cosa és possible que vegem un canvi al full de ruta de la Reserva Federal, ja que l'objectiu del 2% sembla estar fora del seu abast”.

"Com que la inflació continua sent més persistent del que es pensava anteriorment, podem esperar que la Reserva Federal mantingui el seu enfocament d''esperar i veure' fins que vegem que la inflació tendeix a baixar de manera constant", afegeix.

Per part seva, des de Pantheon Macroeconomics recorden que "es publicarà un altre informe de l'IPC abans de la reunió del FOMC del maig, així com dues rondes completes de dades de l'IPP i PCE, per la qual cosa els funcionaris de la Fed no necessiten afanyar-se a emetre un judici precipitat sobre la base d'aquestes dades".

"Continuem opinant que les properes dades d'inflació, juntament amb un feble informe sobre les nòmines del març i més evidència d'una desacceleració del creixement salarial, donaran a la Fed marge per flexibilitzar les seves polítiques al maig. Però en aquest moment és molt a prop i un retard fins al juny no seria una sorpresa”, afegeixen.

Cal recordar que, a causa del canvi d'hora als Estats Units, que a Europa no es produirà fins al darrer cap de setmana de març, la diferència horària amb Espanya es redueix una hora. Per tant, Wall Street obrirà a les 14.30 hora espanyola, i tancarà a les 21.30 hores. I la dada d'inflació, que se sol publicar a les 14.30, s'ha publicat a les 13.30.

ORACLE ES DISPARA DESPRÉS DE RESULTATS

El grup tecnològic Oracle es dispara un 11% a la sessió després de superar les previsions del consens amb els seus resultats del tercer trimestre fiscal, impulsats per l'auge de la intel·ligència artificial (IA).

A més, al mercat li ha agradat que Oracle hagi anunciat que planeja publicar detalls la setmana que ve sobre una associació amb el gegant tecnològic Nvidia.

Pel que fa al debat de si hi ha una bombolla borsària en Nvidia i els altres sis 'magnífics' (Apple, Alphabet, Amazon, Meta, Microsoft i Tesla), JP Morgan es mostra positiu amb el potencial d'aquest grup d'empreses, ja que la seva valoració segueix sent atractiva, en relació amb el seu potencial per continuar augmentant els seus beneficis.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent baixa un 0,01% (82,20 dòlars), l'euro es deprecia un 0,17% (1,0905 dòlars) i l'unça d'or cau un 0,73% (2.172 dòlars), a prop de nivells rècord.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta el 4,145% i el bitcoin cedeix un 0,3%, fins als 72.023 dòlars, després de marcar aquest dilluns nous màxims històrics.

Últimas noticias