Compres moderades a Wall Street després de la dada IPC d'abril

El mercat segueix atent a les negociacions sobre el sostre de deute

Per

Bolsamania | 10 mai, 2023

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest dimecres després de les pèrdues de dimarts i després de conèixer la dada clau d'inflació del mes d'abril. Els inversors també estan molt atents a les negociacions polítiques sobre el sostre de deute que, de moment, han aconseguit pocs avenços.

L'IPC és la principal referència de la setmana i permetrà obtenir un senyal sobre els moviments de la Reserva Federal (Fed) de cara a la propera reunió del juny.

"Els mercats han apostat fort per una pausa. Powell va deixar la porta oberta a una altra pujada i, atès que la xifra de llocs de treball està a l'alça, els futurs dels fons federals indiquen una probabilitat del 20% d'una altra pujada de 25 punts bàsics al proper mes. Els mercats s'estan adonant lentament que les dades no són prou bones i la Fed ha deixat clar que està oberta a fer més pujades”, assenyala Neil Wilson, analista en cap de mercat de Markets.com.

En aquest sentit, el president de la Reserva Federal de Nova York, John Williams, va assegurar aquest dimarts que "no hem dit que hàgim acabat de pujar les taxes". El banquer central va dir que no espera que la inflació torni a l'objectiu del 2% de la Fed fins als propers dos anys. En cas que la inflació no baixi, va assenyalar que la Fed sempre té l'opció de pujar els tipus.

Pel que fa a la inflació, l'Índex de Preus al Consum (IPC) ha baixat a l'abril fins al 4,9% en taxa interanual, enfront del 5% registrat al març. Aquesta baixada ha estat lleugerament per sota del 5% anticipat. Per part seva, la taxa subjacent, que exclou aliments i energia, ha retrocedit una dècima, fins al 5,5%, en línia amb el que s'esperava.

Srijan Katyal, director global d'estratègia i serveis comercials a la corredoria internacional ADSS, assegura que "amb un sòlid conjunt de dades del mercat laboral, és probable que la Fed s'animi a seguir endavant amb una altra pujada de 25 punts bàsics abans de fer una pausa. Amb l'IPC experimentant poc moviment aquest mes, ha augmentat la probabilitat que es repeteixi l'augment de 25 punts bàsics del mes passat"

"Els inversors han estat apostant per les retallades de tipus de la Fed a finals d'aquest any, però creiem que aquesta opinió és equivocada. Creiem que la Fed mantindrà un biaix agressiu fins a finals d'any i no dubtarà a apujar les taxes novament si la inflació i les dades del mercat laboral sorprenen fortament a l'alça", assenyalen des d'Oxford Economics.

SOSTRE DE DEUTE

El mercat també segueix amb preocupació les negociacions polítiques sobre el sostre de deute. Aquest dimarts, el president dels EUA, Joe Biden, es va reunir amb el president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, en una trobada durant la qual els dos mandataris van fer pocs progressos a l'hora d'acordar una extensió que eviti l'impagament. Tot i això, han promès continuar amb les converses.

"Biden no vol empènyer els EUA a l'incompliment, això seria un desastre, però tampoc no pot estar d'acord amb les retallades pressupostàries severes. Els seus electors estarien massa enutjats. Els líders es reuniran novament divendres. Les discussions sobre el sostre del deute certament s'estendran fins a l'últim minut, i el més probable és que vegem un acord d'última hora per evitar un possible incompliment del govern dels EUA. Fins aleshores, la incertesa augmentarà i la gana pel risc probablement continuarà sent limitada”, indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per als experts de Danske Bank "l'anomenada data X està massa lluny per trobar-ne una solució, ja que tant els demòcrates com els republicans tenen incentius per intentar utilitzar la seva influència política en les negociacions".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Airbnb es desploma més d'un 11% a la sessió, després de presentar els seus resultats trimestrals. La companyia ha obtingut un benefici per acció de 0,19 centaus fins al març del 2023 en comparació amb les pèrdues per acció de 0,03 centaus de l'exercici anterior, superant les expectatives del consens, que n'anticipaven 0,09 centaus.

Tot i això, al mercat no li ha agradat la seva feble perspectiva per al segon trimestre de l'any, un període per al qual preveu ingressos d'entre 2.350 milions de dòlars i 2.450 milions de dòlars, enfront dels 2.420 milions de dòlars esperats.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,56% (73,30 dòlars) i el Brent perd un 0,46% (77,10 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,17% (1,0979 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,08% (2.044 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,471% i el bitcoin avança un 2,02% (28.203 dòlars).

Últimas noticias