Compres a Wall Street: el tancament del govern pot arribar al final

Després de 35 dies, les negociacions entre demòcrates i republicans van per bon camí

Per

Bolsamania | 25 gen, 2019

Actualitzat : 16:11

DJ INDUSTR AVERAGE

22:55 27/09/24

  • 42.313,00
  • 0,33%137,89
  • Max: 42.628,32
  • Min: 42.227,95
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.180,93

Wall Street registra pujades superiors al 0,5% a causa de l’optimisme sobre el final del tancament del govern federal i a la previsió que la Reserva Federal dels EUA (Fed) mantingui la mida del seu balanç més gran del que inicialment s'esperava.

Donald Trump va afirmar aquest dijous que si els líders republicans i demòcrates al Senat arriben a un acord per posar fi al tancament del govern, ell els donarà suport.

El president estudia declarar l'estat d'emergència nacional a la frontera sud per aconseguir els fons que necessita per construir el polèmic mur amb Mèxic.

Cal recordar que uns 800.000 treballadors federals segueixen sense cobrar salari per aquest tancament forçós, que ja s'ha estès a 35 dies i que pot retallar un 0,5% el creixement del PIB durant el primer trimestre.

NEGOCIACIONS XINA - EUA

Respecte a la guerra comercial entre els EUA i la Xina, el secretari de Comerç nord-americà, Wilbur Ross, va assegurar que les negociacions amb el gegant asiàtic estan lluny d'arribar a bon port: "Ens agradaria un acord, però ha de ser vàlid per a tots dos parts i encara estem lluny d'obtenir-lo".

No obstant això, el veritable termòmetre de les negociacions serà la visita d'una delegació xinesa a Washington, prevista per al 30 i 31 de gener, que estarà encapçalada pel viceprimer ministre, Liu He, mà dreta del president Xi Jinping.

El resultat d'aquesta trobada serà fonamental per a les negociacions comercials i per al rumb de les borses durant les pròximes setmanes. Per part dels EUA, el representant comercial, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, lideraran les converses.

POLÍTICA MONETÀRIA

Pel que fa a la política monetària de la Fed, The Wall Street Journal ha publicat que la Fed decidirà pròximament mantenir un balanç més gran del previst inicialment, de manera que acabarà abans del que s'esperava el procés per reduir-lo.

Actualment, la Fed està reduint el seu balanç a un ritme de 50.000 milions de dòlars mensuals, de manera que, al llarg de 2019, el reduirà en 600.000 milions. Aquest procés, conegut com a 'enduriment quantitatiu' (quantitative tightening), equival a tres pujades de tipus anuals, segons càlculs de la mateixa Fed.

La propera reunió de la Fed se celebrarà els dies 29 i 30 de gener, per la qual cosa es convertirà en l'esdeveniment més important de la setmana, al costat del resultat de les esmentades negociacions comercials entre la Xina i els EUA.

RESULTATS I ALTRES MERCATS

Al capítol de resultats empresarials, les accions d'Intel es desplomen un 6% després que el major fabricant mundial de xips decebés amb els seus resultats i previsions trimestrals, presentats ahir a la nit després del tancament del mercat.

En positiu, les accions del fabricant de discos durs i altres productes de maquinari Western Digital es disparen un 13% després que els seus resultats hagin superat els pronòstics. A més, la cadena de cafeteries Starbucks repunta més del 3% després de publicar les seves xifres.

En altres mercats, el petroli cotitza pràcticament pla. El barril West Texas puja un 0,15% fins als 53,21 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,37% respecte al dòlar, fins als 1,1343 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,73%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys avança fins al 2,58%.

Últimas noticias