Compres a Wall Street: el Nasdaq marca màxims i l'S&P 500 lluita per això

Els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar una setmana mixta

Per

Bolsamania | 19 gen, 2024

Wall Street cotitza amb guanys aquest divendres després de les compres de dijous, liderades pels valors tecnològics, gràcies a Apple, que va rebre una millora de recomanació per part de Bank of America, i els fabricants de xips. Aquest impuls ha permès al Nasdaq superar màxims històrics i l'S&P 500 cotitzar a l'entorn dels 4.780 punts, molt a prop de tornar a atacar els màxims de tots els temps que presenta a les 4.818 unitats.

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana mixta, amb avenços del 0,55% per al Nasdaq i caigudes del 0,33% i del 0,06% per al Dow Jones i l'S&P 500, respectivament.

"Les borses van rebotar aquest dijous, de forma ingènua, però, contra lògica, aquest 'petit rebot' pot aguantar aquest divendres per la resistència a ajustar els excessos previs a causa de la enorme liquiditat i que el context 2024 és pro-borses... almenys fins que les eleccions nord-americanes es converteixin en un problema. En el fons, per això, ningú no vol vendre. Però si no hi ha reajustament, tindrem el mercat lateralitzat i aturat en termes nets durant no només gener, sinó potser també febrer i març", analitzen des de Bankinter.

PUJA LA RENDIBILITAT DELS BONS

La fortalesa mostrada per l'economia dels EUA ha portat els inversors a "reajustar" les expectatives sobre els tipus d'interès, que no baixaran ni tan ràpidament ni tan aviat com havia previst el mercat.

A aquesta idea hi han contribuït diversos membres de la Reserva Federal (Fed) amb les seves declaracions, com ara el president de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, que ha avançat que espera que el banc central nord-americà comenci a retallar els tipus d'interès al llarg del tercer trimestre d'aquest any.

Això ha provocat un repunt de les rendibilitats, situant novament la nord-americana a 10 anys per sobre del 4%, després que aquest dijous es publiquessin unes peticions setmanals de desocupació als Estats Units més fortes del previst.

FINANÇAMENT DEL GOVERN FEDERAL

Al pla polític, el Senat (cambra alta del Congrés dels EUA) i la Cambra de Representants (cambra baixa) han aprovat un projecte de llei per finançar el govern federal a curt termini. Ara, el text passarà a la taula del president Joe Biden per a la firma.

"D'aquesta manera els legisladors nord-americans tornen a evitar a última hora un tancament parcial del govern federal, situant la nova data límit al març, donant-se d'aquesta forma més temps per negociar un pressupost per al que resta d'exercici. Si bé els inversors estan ja acostumats a aquest 'joc polític', la notícia creiem que és sens dubte positiva", comenten a Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq va donar mostres de la seva fortalesa aquest dijous en acabar la sessió per sobre dels màxims de tots els temps als 16.969 punts.

"El seu aspecte tècnic és immillorable, ja que es mou en pujada lliure. Sense cap resistència al seu camí, quin podria ser l'objectiu de pujada? Doncs bé, a l'impuls alcista del desembre l'ha seguit una correcció durant els primers compassos del 2024. El resultat de projectar l'impuls alcista del desembre sobre els mínims anuals d'aquest any ens dona una projecció de pujada fins als 17.500 punts”, valora César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest divendres inclou la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, i que servirà per poder determinar amb quina moral han començat l'any els consumidors nord-americans.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,58% (74,51 dòlars) i el Brent guanya un 0,44% (79,45 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,01% (1,0875 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,63% (2.041 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,167% i el bitcoin es revalora un 0,33% (41.072 dòlars).

Últimas noticias