Compres a les borses d'Àsia mentre se celebra el Fòrum Econòmic Mundial d'estiu

El primer ministre xinès, Li Qiang, espera assolir l'objectiu de creixement del 5%

Per

Bolsamania | 25 jun, 2024

Jornada alcista a les borses d'Àsia aquest dimarts, liderades per l'índex ASX australià, que repunta més de l'1%, seguit pel Nikkei japonès, el Kospi sud-coreà, el Hang Seng de Hong Kong i el Shanghai Composite xinès.

Això després del tancament mixt a Wall Street, on el Dow Jones va acabar en positiu, però el Nasdaq va caure un 1%, frenat pel negatiu comportament d'Nvidia i altres valors associats a la intel·ligència artificial.

A la Xina, el primer ministre, Li Qiang, ha defensat el desenvolupament tecnològic del país i ha criticat els esforços per restringir la cooperació global. Les seves declaracions s'han produït al Fòrum Econòmic Mundial que se celebra a Dalian, i que ha estat batejat com el Davos d'estiu.

També ha assenyalat que el creixement econòmic de la Xina es mantindrà "estable" al segon trimestre i que estava "segur" que el país serà "capaç" d'assolir l'objectiu oficial de creixement del 5% per al 2024.

A Corea del Sud, l'índex de confiança del consumidor va pujar al juny a 100,9 des de 98,4 al maig, gràcies a un optimisme creixent sobre els nivells de vida, els ingressos futurs de les llars i les condicions econòmiques.

D'altra banda, Julian Assange, el fundador de Wikileaks, quedarà en llibertat després d'un acord amb el govern dels Estats Units. El periodista es declararà culpable d'un càrrec violació de la Llei d'Espionatge dels Estats Units, però no ingressarà a la presó després d'haver passat 5 anys a una presó del Regne Unit.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,1% (86,10 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,07% (1,074 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,2% (2.340 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,23% i el bitcoin rebota un 2% (61.010 dòlars).

Últimas noticias