Cellnex, PharmaMar, Telefónica... allau de dividends estiuencs en temps de crisi

Durant les pròximes setmanes un bon nombre de companyies premiaran els seus accionistes

Per

Bolsamania | 23 jun, 2020

Si alguna cosa ha provocat la pandèmia de coronavirus a nivell econòmic és la decisió de les empreses de retallar o suprimir els dividends. No obstant això, aquelles que han aguantat l'estirada i s'han mantingut fermes en el seu compromís amb els accionistes continuaran pagant, i moltes ho faran al llarg d'aquest estiu.

Juny es tancarà amb una 'traca' de dividends que inclou companyies com PharmaMar, Mapfre, Cellnex i Prosegur Cash. Al juliol pagaran Telefónica, Red Eléctrica, Endesa i Cie, i a l'agost arribarà la retribució d'Iberdrola.

Entre les empreses que reparteixen dividends durant les pròximes setmanes i mesos, n'hi ha moltes que han expressat públicament que la pandèmia els ha afectat i els afectarà de manera limitada. Les energètiques, per exemple. Iberdrola va prometre a la seva darrera junta d'accionistes un benefici rècord al 2020 i una pujada del dividend tot i la Covid-19. Les 'telecos' també estan aguantant bé el tipus, i Telefónica va confirmar, amb motiu de la publicació dels seus últims resultats, que mantindrà el seu dividend, malgrat que l'operadora ha retornat a l'opció de 'scrip dividend' (dividend en accions) voluntari després de quatre anys.

PharmaMar s'estrena en el pagament a accionistes amb un dividend a la fi d'aquest mes, i ho fa després de confirmar que està tenint un bon any, com la resta del sector farmacèutic, degut en part a la crisi del coronavirus. La companyia ha entrat en el negoci dels kits per detectar la malaltia, al mateix temps que ha vist com el seu compost Yondelis augmenta les seves vendes o com la lurbinectedina ha rebut l'aprovació accelerada per part de la FDA nord-americana. La companyia està esperant ara al resultat de l'assaig del seu compost Aplidin contra la Covid. Tot això ha permès que pugui tornar a premiar als seus accionistes.

LES DATES

Durant les properes jornades pagaran dividends FCC (el 24 de juny, de 0,400 euros per acció), Mapfre (el 25 de juny, de 0,085 euros bruts per acció), Corporación Financiera Alba (el 26 de juny, de 0,5 euros per acció), Prosegur Cash (el 29 de juny, de 0,0145 euros per acció), Cellnex (el 29 de juny, de 0,030 euros), Ebre Foods (el 30 de juny, de 0,19 euros per acció) i PharmaMar (el 30 de juny, de 0,040 euros per acció).

Juliol arrencarà amb el dividend d'Endesa (1 de juliol, de 0,775 euros per acció), juntament amb el de Prosegur (1 de juliol, de 0,033 euros) i el de Red Eléctrica (1 de juliol, 0,779 euros per acció). Telefónica pagarà als seus accionistes el 3 de juliol (0,193 euros per acció), i Cie Automotive, Global Dominion i ACS ho faran el 6 de juliol (0,37 euros, 0,064 euros i 0,16 euros, respectivament). Repsol distribuirà el seu dividend el 8 de juliol (0,492 euros) i ACS tornarà a pagar el 9 de juliol (1,38 euros), juntament amb Enagás (0,960 euros) i Iberpapel (0,150 euros). Zardoya Otis pagarà el 10 de juliol (0,060 euros) i Vidrala, el 14 de juliol (0,3209 euros). Euskaltel repartirà 0,170 euros el 29 de juliol, mentre que la retribució d'Iberdrola serà la protagonista d'agost, amb 0,232 euros bruts per acció el dia 4 d'aquest mes.

Últimas noticias